RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ
Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Bulvarı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, siyasi pati, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

HALKI SELAMLADILAR
Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in askeri araçla korteje katılan vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra ilkokul öğrencileri Ayyıldız, Kadıoğlu ve Büyükerşen'e çiçek taktim etti.

ENDER BAŞARILARDAN BİRİ
Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Vali Ayyıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Ayyıldız, 'Aziz milletimizin ve onun kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün yanında tek yürek olarak yer almasıyla yürütülen istiklal ve istikbal mücadelesi, binlerce şehit verilerek çok zor şartlar altında kazanılmış, ardından cumhuriyet kurulmuş ve milletimiz dünya tarihinin kaydettiği ender başarılardan birini gerçekleştirmiştir' diye konuştu.

SAYGIN BİR MİLLET OLDU
Cumhuriyetin Türk milletini dünya milletleri arasında saygın bir noktaya getirdiğini ifade eden Vali Ayyıldız, 'Bir kalkınma ve modernleşme projesi olarak uygulamaya konulan Cumhuriyet; demokratik, çağdaş ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirmenin temel dayanağı olmuştur. Geçen zaman zarfında eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda büyük gelişme sağlanmıştır. Siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirilen değişimlerle Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki önemi daha da pekiştirilmiştir. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu yaşamış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir' şeklinde konuştu.

KORTEJLER GÖZ DOLDURDU
Konuşmaların ardından Eskişehir Jandarma Komando birliği tarafından silahlı gösteri yapıldı. Daha sonra okulların, sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurum ve kuruluşlarının kortej gösterileri gerçekleşti. HM