Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, taşıma sektöründeki esnafların evine ekmek götüremez duruma geldiğini ve bu nedenle zam kararı aldıklarını söyledi. UKOME'ye zam taleplerini ilettiklerini belirten Birsen, 'UKOME Cuma günü olağanüstü toplanarak zam kararını değerlendirecektir. Aylardır yaşadığımız motorin, mazot, benzin, asgari ücrete gelen zamlar, araç trafik kasko ödediğimiz ücretler, asgari ücretten sonra yapılan her türlü kıdem tazminatı, ikramiye vb. girdilerimizin olağanüstü artması, yine yedek parça, lastik tamir ve bakım ücretlerinin artması, ulaşım sektöründeki esnaf ve sanatkarımızı zor duruma sokmuştur. Dolayısıyla zam kaçınılmaz oldu' dedi.

HALKIMIZ OLUMLU KARŞILASIN
Zam yapmak istemediklerini ancak mecbur kaldıklarını vurgulayan Birsen, 'Her türlü arkadaşlarımız bugüne kadar fedakarlıkla durumu bu noktaya kadar taşıyabildiler. Ama bu noktadan sonra taşınılmaz bir yük esnaf ve sanatkarımızın üzerine binmiş oldu. Bu yükü de zam talebimizin UKOME tarafından kabul edileceğine ve zammın pazartesiden itibaren geçerli olacağını buradan duyurmak istiyorum. Gerçekten bu konuda yapılacak her türlü imkanı seferber etmek isterdik ama bu durum karşısında da esnaf ve sanatkarımızın ulaşım sektöründeki esnafımızın yapacak bir şeyi kalmadı. Zam talebimizin halkımız tarafından olumlu karşılanmasını talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.

MİNİBÜS ÜCRETİ 7 LİRA 50 KURUŞ OLACAK
Zam taleplerinin en az yüzde 20 civarında olduğunu söyleyen Birsen, 'Bu konuda herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını düşünüyorum. Esnaf arkadaşlarımızın 'müşteri veli nimetimiz' sloganıyla halkımızla hiçbir problem yaşamadan servis araçlarıyla öğrencilerimizi okullara taşıyarak sorunsuz bir sezon geçirecekleri kanaatindeyiz. Halkımızın da bu konuda duyarlı davranarak herhangi bir sorun yaşandığında bizlere müracaat etmelerini bekliyoruz. Yapmış olduğumuz müracaatta dolmuş, minibüsler için istediğimiz ücret 7 lira 50 kuruş. Öğrenciye daha önceki gibi indirim uygulanacak. Taksimetrelere zam istemedik. Taksimetrelerde halkımızın pahalılık şikayeti var, bu yüzden zam istemedik. Olağanüstü bir artış olmadıkça taksimetrelerde zam talebimiz olmayacak' şeklinde konuştu.