Es Es düştü Bursa tutundu
Türk futbolunun iki köklü kulübü olan ve borçların çokluğu yüzünden hemen hemen aynı sorunlarla boğuşan Eskişehirspor ile Bursaspor, geçtiğimiz cumartesi günü Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda Anadolu Derbisinde karşı karşıya geldi. Aynı sorunlarla boğuşulmasına ve her iki takımın da sezon boyunca altyapı ağırlıklı kadro ile mücadele etmesine rağmen Eskişehirspor, sezon bitimine haftalar kala havlu atarak 2. Lig'e düştü, Bursaspor ise lige tutunmayı başardı.

Erken gelen gol
Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında Cumartesi günü oynanan karşılaşmada Eskişehirspor, ezeli rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen maçı 1-5 gibi farklı bir skorla kaybederek sahadan üzgün ayrıldı. Öte yandan Eskişehirspor maça oldukça güzel bir oyunla başlamış ve baskılı oyunu neticesinde henüz dakikalar 9'u gösterirken Onur Arı'nın golü ile 1-0 öne geçmişti. Ardından baskısını sürdüren Siyah Kırmızılılarda, Süper Lig ekipleri ile Lille ve Lyon gibi kulüplerin radarında olan Buğra Çağlıyan'ın kaçan golleri saç baş yoldurdu.

Kaçan goller üzdü
Karşılaşmada 9. dakikada Es Es'in skoru 1-0 yapmasının ardından 15'inci dakikada Bursaspor skoru dengelerken ikinci devrede peş peşe gelen goller (dk 46 ve 49) ve dakika 76 ile 90+3'de Es Es kalesinin gole kapatamaması ile Kırmızı Şimşekler maçtan 1-5 gibi farklı bir skorla üzgün ayrıldı. Maça oldukça güzel bir oyunla başlayan Es Es'in bu güzel başlangıcının ardında ise Cengiz Seçsev ile yolların ayrılmasının ardından takımın emanet edildiği Altyapı Antrenörü Yasin Söğüt var.

Söğüt'ten etkili konuşma
Eskişehirspor kadrosunda yer alan birçok oyuncuyu eğiten antrenörlerden biri olan Yasin Söğüt'ün, maç öncesi soyunma odasında oldukça güzel, motive edici bir konuşma yaptığı öğrenildi. Konuşmanın ardından sahaya çıkan Siyah Kırmızılı futbolcular bu motivasyon ile maça oldukça iyi başlayarak öne geçti. Öte yandan Çağlıyan'ın kaçan golleri ve Bursa'nın beraberliği yakalaması ile motivasyon erken bitti, ikinci devrenin başında peş peşe yenilen goller ile iyice oyundan kopan Es Es 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup olmaktan kaçamadı.