ASGARİ ÜCRETLİLER ÜLKESİ
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Eskişehir'de coşkuyla kutlandı. Atatürk Bulvarı'daki Atatürk heykelinden başlayan yürüyüş, Odunpazarı Meydanı'nda sona erdi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, emekçiler attığı sloganlarla dayanışma ve mücadele mesajı verdi. Yürüyüşe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise meydana gelerek, 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.Kutlamalarda KESK adına Şerif Özçimen, Eskişehir Bilecik Tabip Odası adına Muharrem Şenel, TMMOB adına Yahya Kaya ve DİSK adına Günay Ayaz konuştu.
Barışı ve mücadeleyi büyütmek için alanlarda olduklarını söyleyen Şerif Özçimen, 'Herkesin yoksullaştığı gerçeğinin altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Tüm ücretlilerin ücreti asgari ücret seviyesine yaklaşmıştır. Türkiye asgari ücretliler ülkesine dönüşmüştür' diye konuştu.

ORTAK DERDİMİZ GEÇİM
Herkesin ortak derdinin geçim derdi olduğunu söyleyen Muharrem Şenel, 'Bugün güya işçi bayramı, yarın Ramazan Bayramı; hangimizin bayram kutlayacak durumu var' şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK, YOKSULLUK KISKACINDAYIZ
2 genç mühendisten birinin işsiz olduğuna dikkat çeken Yahya Kaya, 'Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunma kararlılığımızla bir kez daha alanlarda beraberiz' dedi.

MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ
'Her yer 1 Mayıs, her yer direniş' sloganını atarak konuşmasına başlayan Günay Ayaz ise, 'İnanıyoruz ve biliyoruz ki, bu topraklarda yaşayan ve bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler; bu düzeni birlikte değiştireceğiz' ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından sanatçı Özcan Şenver, söylediği türkülerle kitleyi coşturdu. Meydanda bulunan binler, halaylarla, türkülerle 1 Mayıs'ı kutladı. HM