MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Av. Oğuz Özdemir yazılı olarak yaptığı açıklamada;
MÜSİAD Eskişehir Şubesi olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki yaraları sarmaya devam etmekteyiz. Bu kapsamda hemen bünyemizde toplantı yapılarak kriz masası oluşturulmuş, MÜSİAD Genel Merkezin koordinasyonunda yapılacak çalışmalar için üyelerimiz görevlendirilmiş ve çalışmalar başlatılmış olup devam etmektedir. İlk olarak deprem bölgesinin ihtiyaç duyduğu yardım malzemelerini tedarik ederek tırlarımızı bölgeye ulaştırdık. Bunun akabinde yönetim kurulumuzdan görevli arkadaşlarımız yanlarında gıda malzemesi ve yemek ekipmanları ile bizzat deprem bölgelerine giderek ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek servisi yapmıştır.
Arama kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere oluşturulan ekiplerimiz teçhizatları ve araçları ile yola çıkarak deprem bölgesine ulaşmış ve oradaki yetkililer ile birlikte organize olarak yardım faaliyetlerine katılım sağlamış ve halen çalışmalarına devam etmektedir. Şahsım ve yönetim kurulu üyelerimizden oluşan ekibimizde bizzat deprem bölgesine giderek yardım çalışmalarına katılım sağladık.
Yönetim kurulu üyelerimizin öncülüğünde organize edilen sağlık ekibi Eskişehir ilinden yola çıkarak deprem bölgesine ulaşmış ve bölgedeki ekipler ile koordinasyon sağlamıştır. Sağlık ekibimiz çalışmaların organizasyonunda büyük bir katkı sağlayarak yetkili birimlerle çalışmalarına halen devam etmektedir.
MÜSİAD Eskişehir Şubesi olarak, üyelerimizin ve gönüllülerin katkı ve destekleri ile deprem bölgesinden şehrimize gelen çok sayıda vatandaşımızın konaklama, gıda ve giyecek ile diğer ihtiyaçları noktasında planlamalar yapılmış ve şehrimize gelen vatandaşlara destek olunmuş ve olunmaya da devam edecektir. Çalışmalarımızda destek olan şubemiz üyelerine ve gönüllülerine teşekkür ediyorum.' dedi. HM