Odunpazarı Belediye Başkanı seçildiği günden beri 'Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı' için çalışan Kazım Kurt, yeni yılı kadınlarla birlikte kutladı. Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri öncülüğünde gerçekleştirilen yılbaşı kutlamaları, iki gün sürdü. Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, '2022 umut, barış dolu olsun; demokrasi ile taçlansın' dedi. Kutlamaların ikinci gününe Gökmeydan, Orhan Oğuz, Erdal İnönü, Kadir Akkaş, Gündoğdu Halk Merkezleri ve OMEK'ten (Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları ) atölye katılımcısı kadınlar ile OKEP'li (Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı) kadınların da aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kadın katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcılarının da katıldığı etkinlikte, kadınlar oyunlar oynayarak, halaylar çekerek yeni yılın gelişini kutladı. Etkinlikte Gökmeydanı Halk Merkezi atölye katılımcılarından Yasemin Özyurt, kendi yazdığı 'Kazım Kurt'a' isimli şiiri okuyarak, Başkan Kurt'a kadınlar için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

'DERMAN OLMAYA ÇALIŞTIK'
Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı seçildikten sonra kadınlar ve çocuklar için çok sayıda çalışma yaptıklarını belirtti. Kadınların kendi ayakları üstünde durabilmeleri, meslek edinmeleri ve para kazanmaları için farklı mahallelerde Halk Merkezleri ve atölyeler açtıklarını anlatan Başkan Kurt, kadıların gözü arkada kalmadan işe gidebilmesi ve sosyalleşebilmesi; çocukların da hak ettiği okul öncesi eğitimi alabilmesi için kreşler açtıklarını vurguladı. Başkan Kurt, 'Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı' için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Bu yıl Odunpazarı Belediyesi olarak yeni yılın gelişini erkeden kutlamaya başladıklarını söyleyen Başkan Kurt, 2022 yılının kazasız, belasız ve sağlıklı bir yıl olmasını diledi. 'Umarım, yeni yıl herkes için geleceğe güvenle bakacağı bir yıl olur' diyen Başkan Kurt, 2021 yılında çok büyük sıkıntılar ve sorunlar yaşandığını ifade etti. Odunpazarı Belediyesi olarak bu sorun ve sıkıntıları en az hasarla atlatmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Kurt, 'Sosyal ve halkçı belediyecilik de böyle olur. Biz, yoksulun, sıkıntı yaşayanın yanında olmaya çaba gösterdik. Gerek Aşevimizle, gerek Halk Marketimizle, halk merkezlerimizle tüm ezilen sınıfların, yoksulluk çekenlerin derdine derman olmaya çalıştık. Bunu başarabildiğimizi zannediyorum. Odunpazarı'nda çok büyük sıkıntı olmadan 2021'i atlattık, ama 2022 umut, barış dolu olsun; demokrasi ile taçlansın. Umarım, 2022 seçim yılı olacak ve seçimde de gerekeni yapacağız' dedi.
Odunpazarı Belediyesi olarak, 2 yıllık pandemi döneminde de yoğun bir şekilde çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:'Ekonomik durumumuzu düzelttik, borçlarımızı ödedik, onun yanında da farklı işler ürettik. Hem iş yaparak, hem üreterek, hem insanlara yardım ederek; çalmadan, üçkağıtçılık yapmadan, adam kayırmadan, yandaşçılık yapmadan da devlet yönetilebilirmiş, bunu göstermek istiyoruz. Yolsuzluk, üçkağıtçılık bize bulaşmaz. Bizim hesabımız açık, yaptığımız işler açık, bu işleri de hesap verebilen bir anlayış ile gerçekleştiriyoruz.' Başkan Kurt, konuşmasının ardından Odunpazarı Belediyesi'nde 2019 yılından bu güne kadar yapılan çalışmaları içeren bir sunum yaptı.

'TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Sunumunun ardından Odunpazarı Belediyesi halk merkezleri atölye katılımcılarından Beyhan Atman, Başkan Kurt'a kadınlara verdiği destek için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ardından da Gündoğdu Mahallesi adına Gündoğdu Halk Merkezi atölye katılımcılarından Sibel Soyat söz alarak, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Kurt'a teşekkür eden Soyat, 'Kadın varsa emek var. Kadının değdiği her yer güzelleşir. Gündoğdu Mahallesi kadınları adına Gündoğdu Halk Merkezi'ni açarak, bu sene bu merkezi bizlerin hizmetine sunan Kazım Kurt'a çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

MİNE SAĞLAM'DAN MUHTEŞEM KONSER
Konuşmaların ardından sevilen sanatçı Mine Sağlam sahneye çıktı. Kadınlara muhteşem bir konser veren Sağlam, sevilen Türkü ve şarkıları seslendirdi. Kadınlar, Sağlam'ın söylediği şarkı ve türkülere hep birlikte eşlik etti. Sağlam'ın söylediği hareketli şarkılara dansları ve oyunları ile eşlik eden kadınları Başkan Kurt da yalnız bırakmadı.