Yüksek enflasyona bağlı gelişen hayat pahalılığından ramazan alışverişini vurdu. Esnaf, düşen alım gücünün satışlarına da yansıdığını söyledi. Vatandaşlar ise içinde bulunulan ekonomik şartlarda ramazan alışverişinin hayal olduğunu dile getirdi.

YÜZDE 100 ARTTI

Taşbaşı'nda esnaflık yapan Recai Polat, hurma çeşitlerini tezgaha dizdiklerini ifade ederek, 'Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 100 arttı. Örneğin, geçen sene kilosunu 15 liraya sattığımız hurma bugün 40 lira oldu. Her üründe yüzde 100 fark var' dedi.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Bir diğer esnaf Galip Karataş da vatandaşların en çok hurma talep ettiğini dile getirerek, 'Bağdat hurmasından Kudüs hurmasına kadar çeşitlerimiz mevcut. Alım gücü artık düştü. Satışlar geçen seneye göre daha düşük, fiyatlar ise daha yüksek' ifadesini kullandı.

NASIL ALACAĞIZ?

Erol Yılmaz, dar gelirli vatandaşın çaresiz kaldığını belirterek 'İncirin kilosu 130 lira olmuş. Dört kişilik bir aile nasıl alacak? Kıymanın kilosu 220 lira olmuş. Asgari ücretle çalışan bir işçi bunları nasıl alacak? Böyle babayiğit var mı?' değerlendirmesinde bulundu.

PARA YOK Kİ…

Fiyatları esnafın artırdığını savunan Ese Özbekar ise 'Artık dükkanlara girmeye korkuyoruz. Emekli bir insan ne alabilir? Alamaz da satamaz da… Ramazan alışverişi yapmayı düşünmüyorum. Para yok ki. Ramazan pidesi olmuş 9 lira. Nasıl yiyeceğiz?' dedi. HM