CHP Eskişehir kadrolarında yıllardır görev alan Nihat Çuhadar meclis üyeliğinden istifa ederek aday adayı olacağını ifade etmişti. Çuhadar parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler için milletvekilliliği aday adaylığını ilan etti. Aday adaylığı açıklamasına CHP İl Başkanı Recep Taşel'in yanı sıra parti İl ve İlçe yöneticileri de katıldı. Çuhadar açıklamasında ilk olarak Ülkenin artık yönetilemediğini öne sürdü ve mevcut iktidarı sert dille eleştirdi.

BU GİDİŞE DUR DENMELİ
Çuhadar, 'Ülkemiz çok büyük sorunların yaşandığı bir dönemden geçmektedir. Daha da kötüsü artık AKP hükümetinin bu sorunları çözebilecek ne gücü kalmıştır, ne de bilgisi… Liyakatsız kadroların tek adam rejimine hizmet etme anlayışı Türk halkına büyük bedeller ödetmektedir. Sorunu yaratanların, sorunu çözmelerini beklemek büyük hatadır. Bu gidişe dur denmelidir, aksi takdirde telafisi imkansız bir döneme girilecektir. Türkiye cumhuriyeti hiç bu kadar kötü yönetilmedi, sahip olduğumuz tüm değerlerimiz hiçe sayıldığı gibi ahlaki ve ekonomik çöküş şiddetini artırarak devam etmektedir' dedi.

CHP'NİN OLDUĞU YERDE UMUT VARDIR
En büyük inancının Cumhuriyet Halk Partisi olduğu yerde her zaman bir umudun olduğunu dile getiren Çuhadar, milletvekilliğine aday adaylığını ilan etti. Çuhadar, 'CHP'nin olduğu yerde her zaman umut vardır. Bu umudunda Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ahlaklı üretken yönetim anlayışıyla ülkemize gerçek huzur ve mutluluğa taşıyacağını bilmemdir. İşte benim yola çıkışım bu bilinç üstüne kuruludur. Bu bilinç ile vatanı için çalışan kadrolar arasında yer almak, bilgimi ve birikimimi yıllardır edindiğim deneyimimi partim aracılığıyla halkımızın hizmetine sunmak istiyorum. Bu inanç ve heyecanla milletvekili aday adaylığımı ilan ediyorum' ifadelerini kullandı. HM