Art arda goller
Atatürk Stadı'nda oynanan maçın başında kontrol Eskişehirspor'daydı. Dakika 19'da kazanılan serbest vuruşta Metehan Toprak topu arka direğe yolladı. Bartu Göçmen'in kafa vuruşunda topu kaleyi tutmadı. 26'da konuk ekip ilk pozisyonunda öne geçti. Kontratak ile Eskişehirspor kalesine gelen Konya'da Seçim Koç ceza sahası içinden şutunu çekerek fileleri gördü 0-1. 29. dakikada ise ev sahibi ekip yine bir kontratak ile çıktı. Seyit Mehmet sağ çaprazdan kaleyi düşündü, Efehan ayaklarıyla engelledi. Havalanan topa Seçim Koç kafayla dokundu ve fark 2'ye çıktı. İlk yarı 2-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Kötü performans
İlk devreyi geride kapatan Eskişehirspor, ikinci yarıya baskılı bir şekilde başladı. Farkı kapatmak isteyen Es Es aradığı gol için ise bir türlü pozisyon üretemedi. Dakika 73'te havalanan topu Arda Okumuş kafayla kaleci Efehan'a aktarmak istedi. Efehan'dan önce araya giren İsmail Cem bomboş kaleye topu yolladı ve farkı 3'e çıkarttı. Son derece kötü bir performans sergileyen Eskişehirspor, adeta taraftarını çileden çıkarttı. Öte yandan maçta başka gol olmayınca Eskişehirspor rakibine 3-0 mağlup oldu. Taraftardan futbolculara büyük tepki gelirken Şimşekler art arda 2'nci mağlubiyetini almış oldu.

Olaylar yaşandı

Taraftarı kahreden 3-0'lık mağlubiyetin ardından Eskişehir Atatürk Stadı'nda olaylar yaşandı. Bazı taraftarlar kendi aralarında kavga ederken, tribünlerdeki gerginlik yönetim kuruluna da sıçradı. Bir ara Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ve yönetim kurulu üyelerinin taraftarla sözlü tartışmaya girdiği gözlerden kaçmadı. Stadyum etrafında da gerginlikler devam etti.

Taraftardan futbolculara tepki

Eskişehirspor taraftarının yaklaşık 4 ay süren hasreti bu akşam oynanan Eskişehirspor-1922 Konyaspor maçı ile son buldu. Arma aşıkları 1922 Konyaspor maçıyla sevdasına kavuştu. Öte yandan kavuşma hiç de beklenilen gibi olmadı. 5 bini aşkın taraftar Eskişehirspor'un son derece kötü performansının ardından tepki gösterdi. 'Rezalet, o forma kutsaldır nasip olmaz herkese. Formayı çıkartın, çıplak oynayın' tezahüratları yapan taraftar alınan mağlubiyetin ardından sinir ve üzüntü içinde stadyumdan ayrıldı.

Gollerin ardından değişikliğe gitti
Siyah Kırmızılı teknik patron Cüneyt Biçer, Konyaspor maçının ilk devresinde 2 değişikliğe gitti. Eskişehirspor'un art arda yediği gollerle 2-0 geriye düşmesinin ardından dakikalar 38'i gösterirken Teknik Adam Biçer, stoperde görev verdiği Sezgin Çolpan'ın yerine Hasan Alp'i oyuna soktu. Sol bekte başlayan Metehan Toprak'ın yerine ise Eray Ertorun oyuna dahil oldu.