SANAT KENTİ
Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Festival kapanışında ilk olarak 75. Yıl Mahallesi'nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Oluşturulan ormana 'Emek Ormanı' adı verildi. Fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yanı sıra Tornacılar Odası Başkanı Adnan Karamanlı, Teksan Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan Karamanlı, EMKO Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Yıldız, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Asaf Karabulut, ahşap sanatçıları ve çok sayıda doğasever katıldı.

FİDAN DİKTİLER
Başkan Kurt fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmasında; 'Ülke dışından ve şehir dışından gelen ahşap sanatçılarımız ile bir haftadır ağaca şekil veriyoruz. Önemli olan husus, ağacın özelliklerini ve güzelliklerini ortaya çıkarmak. Asıl olan yeni ağaçları üretebilmek. Biz her festivalimizden sonra bir orman üretiyoruz. Oluşturduğumuz ormanlar ile Odunpazarı'nda kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen yıl daha da artırıyoruz' dedi.

SERGİLENMEYE BAŞLANDI
Konuşmaların ardından Başkan Kurt, ahşap sanatçıları, protokol ve doğaseverler ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikim etkinliği sonrasında festival boyunca sanatçılar tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Galerisi'nde sergilenmeye başladı. Gerçekleştirilen sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, ahşap sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

SANATÇININ YANINDAYIZ
Açılışta konuşma yapan Başkan Kurt, 'Odunpazarı Belediyesi sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edecek. Ahşap çok özel bir malzeme bu nedenle biz bu festivali ısrarla sürdürmeyi istiyoruz. Ahşap Eserler Müzemizin olduğu Külliye tarihi bir mekan. Yıl içerisinde Ahşap Eserler Müzemize gelen ziyaretçi sayısı 500 bin'in altına düşmüyor. Katılan sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi. Konuşmaların ardından Başkan Kurt festivale katılan sanatçılara cam atölyelerinde yapılmış bir eser ve katılım belgelerini takdim etti. Başkan Kurt ve Büyükşehir Başkan Vekili Önder yapılan eserleri inceleyerek sanatçılardan bilgi aldı. HM