Deprem bölgesine bugüne kadar 23 yardım tırı ve ekip gönderen Belediye, deprem koordinasyon iletişim merkezi kurarak, deprem bölgesinden Odunpazarı'na gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR
10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası, Odunpazarlıların büyük desteği ile yardım kampanyası yürüten Odunpazarı Belediyesi, bölgeye toplam 23 tır yardım malzemesi, iş makinası ve kamyon ile Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibini (OBAK) gönderdi. Odunpazarı Belediyesi son olarak Odunpazarı'na gelen depremzedeler için kollarını sıvadı. Odunpazarı Belediyesi, kente gelen depremzedeler için deprem koordinasyon iletişim merkezi kurdu. 'Her zaman yanınızdayız. Yaraları birlikte saracağız' diyerek herkesi yardım seferberliğine davet eden Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı'na gelen depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Deprem bölgelerinden Odunpazarı'na gelen depremzedelerin kıyafet, gıda, temizlik ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçları Odunpazarı Belediyesi'nin sosyal yardım modeli olan Halk Market aracılığı ile karşılanıyor.

56 AİLENİN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI
Yaklaşık 100 ailenin başvuru yaptığı Halk Market'te, bugüne kadar 56 ailenin ihtiyaçları karşılandı. Geri kalan ailelere de en kısa sürede ihtiyaçları ulaştırılacak. Odunpazarı Belediyesi, kente gelen depremzedeler için deprem koordinasyon iletişim merkezi kurdu. Deprem bölgesinden Odunpazarı'na gelen vatandaşlar, ihtiyaçları doğrultusunda 0 530 314 56 14, 0 530 314 56 31, 0 530 314 56 49 numaralı telefonları arayarak yardım talebinde bulunabilir.

BİRÇOK DESTEK EKİBİ
Odunpazarı Belediyesi, yüzyılın en büyük depremlerinin gerçekleştiği afet bölgesi için adeta bir seferberlik ilan etti. Odunpazarı Belediyesi'nin arama kurtarma ekibi OBAK, deprem haberinin duyulmasıyla derhal bölgeye hareket etti. Bölgeye intikal eden destek ekipleri, koordine halinde arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor. Odunpazarı Belediyesi, toplam 23 tır dolusu gıda, battaniye, ısıtıcı, el feneri, pil, uyku tulumu, bot, mont, temizlik malzemesi ve bebek bezi gibi onlarca kalemdeki yardım malzemesini afet bölgesine gönderdi. Mehmet Terzi Kapalı Spor Salonu'ndaki çalışmalar sona ererken, artık spor salonuna yardım malzemesi kabul edilmiyor. Vatandaşlar, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara ulaştırılmak üzere 'sıfır kıyafet', kuru gıda, bebek bezi, bebek maması gibi yardımlarını Gökmeydan Mahallesinde bulunan Halk Market'e teslim edebilir. HM