Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan çalışma sonucu ortaya çıkan el kitapçığı yol haritası olacak.

TOPLANTI DÜZENLENDİ
Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eğitim Sen Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, Eksi 25 Derneği Başkanı Burak Karakaya ve üyeler katıldı. Türkiye'de Çocuk İhmali ve İstismarının Önlenmesi konusunda 4 eğitim sendikalarının bir araya geldiği ilk çalışma özelliği taşıyan projenin kapanışı ve çalışma sonunda çıkan kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

YAŞANSIN İSTEMİYORUZ
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan, 'Bu çok önemli bir konu. Çocuk istismarı ve ihmali. Sendikalarımızın da bu konuda hem üyelerine hem yavrularımıza rehberlik edecek ve onlara bu konularda yardımcı olacak çalışmaların içerisinde olması hepimiz adına sevindirici bir durum. Okullarımızda bu süreçlerin yaşanmasını hiçbirimiz arzu etmiyoruz. Çocuklarımızla ilgili bir ihmalin bir istismarın yaşanmasını arzu etmiyoruz. Böyle bir şey yaşansın istemiyoruz. Ama maalesef yaşadığımız çeşitli olaylar da olabiliyıor. Bu olaylarda öğretmenlerimiz nasıl hareket etmeli, yavrularımıza nasıl yardımcı olunmalı, bu süreçleri daha hızlı nasıl atlatmaları gerektiği sendikalarımızın ve Eksi 25 Derneğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim çok güzel yürüttüğümüz bir çalışmamız oldu. Çalışma sonucu ortaya çıkan el kitabını öğretmenlerimize dağıtacağız. Yol haritası olsun diye dağıtacağız. Umut ediyoruz yaşanmaz ama yaşandığında da çocuklarımızın bu süreci en hızlı sürede atlatması için öğretmenlerimizin, idarelerimizin, bizlerin bu süreci nasıl yönetmemiz gerektiğiyle ilgili güzel bir çalışma ortaya çıktı' diye konuştu.

KİTAP DAĞITILACAK
Eksi 25 Derneği Başkan Yardımcısı Yasemin Karakaya ise 6 yıllık çalışma sonucunda bir el kitabının ortaya çıktığını söyledi. Karakaya, el kitapçığının sendikalar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtılacağını sözlerine ekledi. Konuşmalarına rdından yapılan 6 yıllık çalışmalar anlatıldı. SAMET KILIÇ