2021 yılının son aylarında ülkemizde yaşanan orman yangınları yüzbinlerce hektar alan küle döndü. Yurdun çeşitli noktalarında ise yangınlar zarar gören alanlara yeniden nefes olmak için fidan dikim etkinlikleri düzenlendi. Bilecik'in Bozüyük ilçesi de Yangından büyük ölçüde etkilenen Milas için harekete geçti. Bozüyük ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından gönülden bir fidan projesi başlatıldı. İlçe milli eğitim müdürü Mahmut Demir ilçedeki birçok okulda öğrenciler tarafından meşe palamudu yetiştirildiğini ifade etti. Demir, 'Geçen yaz ciddi yangınlar yaşadık. Bir bölgemiz özellikle çok etkilendi bu yangınlardan. Biz de eğitimciler olarak neler yapabiliriz diye düşündük. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle bir proje yapalım istedik. Tabi bu bölgenin en meşhur ürünü meşe olarak öne çıkıyor. Onun için özellikle bu konuda çalışma yaptık. Öğrencilerimiz dağlardan kendileri topladılar. 11 binme yakın meşe palamudu toplandı. Bu kış biraz sert geçtiği için 23 binden fazla yetiştirdik. Bu fidanları Milas'a yangın bölgesine göndereceğiz. Hazırlıkları tamamladık. Önümüzdeki hafta 24 Mart'ta Milas'a ulaştıracağız. Buradan kendi öğrencilerimiz de bir grup gidecek. Oradaki öğrencilerle fidanlarımızı birlikte inşallah toprakla buluşturacağız' dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç da çocuklara doğa ve yeşili sevdirmek adına çalıştıklarını kaydederek, 'Bu projede çocuklarımıza inşallah sabretmeyi öğretiyoruz. Yeşil ve doğa sevgisini öğretiyoruz. Birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Gelecek nesillerde bir çarpan etkisi yaratarak doğa sevgisini toplumun tüm kesimine yaygınlaştırmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.
Bozüyük Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda fidanları yetiştiren öğrenciler ise projede yer almaktan mutlu olduklarını söyledi. Onlar doğaya karşı mesaj vermeyi de ihmal etmeyerek herkesi doğaya karşı duyarlı ve saygılı olmaya davet etti. Öte yandan Bozüyük'te yetiştirilen binlerce fidan 24 mart tarihinde Milas'a yola çıkarak toprakla buluşturulacak.