CAYDIRICI DÜZENLEME ŞART
30 Ağustos İlkokulu'nda çalışan öğretmen Yasin Kırca, A.T. isimli veli ve arkadaşı O.T.'ninşiddetine maruz kaldı. Öğretmen Kırca, odasında başına aldığı darbe nedeniyle, darp raporu aldı. Kırca, öğrencisini kılık kıyafeti nedeniyle uyardığını fakat veli A.T.'nin öğrenciye şiddet uygulandığı iddiasıyla başına yumruk attığını söyledi. Kırca, öğrencilerin şiddet olayının olmadığına ilişkin ifade verdiğini belirtti.

TEPKİ GÖSTERDİLER
Yaşanan şiddet olayına ilişkin okulun önünde basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, 'Konunun takipçisiyiz. Bu menfur saldırıyı kınıyor, tekrarının yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Eğitimde şehrimizin böyle bir olayla anılmasından hicap duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.Eğitim çalışanlarımıza yapılan bu ve buna benzer saldırılarda tek yürek olduğumuzu, her türlü ama her türlü desteği kendilerine vereceğimizi, hiçbir çalışanımızın sahipsiz, kimsesiz olmadığını buradan ifade ediyoruz.Bu üzücü olay Öğretmenlik Meslek Kanununun içinde eğitim çalışanlarına şiddete karşı caydırıcı hukuki düzenlemelerin yapılmasına dair çağrılarımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur' dedi.

ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ
İbrahim Akar, 'Bu vesileyle çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.Görevi başındaki bir devlet memuruna, bir okul yöneticisine, bir eğitimciye bu barbarlığı reva gören bu şahsı ve eylemi şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıyı her birimize ayrı ayrı yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve bu tür hadsizliklerin tekrar yaşanmaması için yetkilileri gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz' diye konuştu. Basın açıklamasına Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ve Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Kamuran Arıkan da destek verdi. HM