ÜCRETSİZ YEMEK İMKANI
6 Şubatta çalacak zil ile 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlamış olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklanan okul öncesi öğrencileri için bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılacak yemekler için Eskişehir Milli Eğitim Müdürlü son hazırlıklarını tamamladı. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ve öğretmen evinde yemekler pişirilecek.

DİYETİSYEN EŞLİĞİNDE HAZIRLANDI

55 tane bağımsız ana okulu ve bünyesinde anasınıfı bulunan tüm okullardaki ana sınıfı öğrencilerine dağıtılacak yemekler sıcaklığını koruyacak şekilde steril kaplar içerinde öğrencilere ulaştırılacak. Proje hakkında detaylı bilgi veren Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 'Bakanlığımız 2022 yılında birçok ilke imza attığı gibi ücretsiz yemek dağıtımında da çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş bulunmakta. Tüm ülke genelinde 5 milyon öğrencimize ücretsiz yemek verilecektir. Bu öğrencilerimiz bağımsız anaokulunda okuyan öğrenciler, bünyesinde ana sınıfı bulunan ilkokullar ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarımızda okuyan çocuklarımıza diyetisyenler eşliğinde hazırlanan menülerle ücretsiz yemek ikramında bulunacağız. Tamamen proje bakanlığımız tarafından desteklen bir projedir. Biz Eskişehir olarak 20 bin öğrencimize ücretsiz yemek vereceğiz. Bunun bir kısmını meslek liselerimizde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ve öğretmen evinde pişirilen yemekleri ikram edeceğiz.' diye konuştu.

DESTEK TEŞEKKÜRÜ
'Bunun yanı sıra kendi mutfağında bağımsız anaokullarında kendi mutfaklarında da yemek pişirimi yapılacaktır.' diyen Müdür Pervin Töre, 'Bu okullarımızdan mutfakta ihtiyacı olan tüm malzemeler bakanlığımız tarafından bakanlıktan talep edilmiş olup, bakanlığımız bütün ihtiyaçları ülke çapında karşılamıştır. Eskişehir'imize de çok büyük katkılar sunmuşlardır. Ben bu projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza, milli eğitim bakanlığındaki tüm ekip arkadaşlarına eğitimciler adına şükranlarımızı arz ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

ENERJİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ve öğretmen evinde pişirilecek yemekler, 6 Şubat pazartesi itibariyle minik öğrencilere ulaştırılacak. Proje İl Koordinatörü İrem Çakır, 'Bakanlığımızın okul öncesi çocuklarına ücretsiz yemek dağıtımı projesi kapsamında ilimizde bu yaş grubu çocuklara dağıtılacak yemekler, çocuklarımızın yaş grubu özellikleri göz önünde bulundurularak vitamin, protein, mineral ve enerji ihtiyaçları diyetisyenler eşliğinde hesaplanarak menülerimiz hazırlandı. Tüm hazırlıklarımız tamam bütün velilerimizin içleri rahat olabilir. 6 Şubat pazartesi günü yemekleri çocuklarımızın önlerinde hazır olacak.' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ AÇ KALMAYACAK
Eskişehir Öğretmenevi Müdürü Mehmet Ali Eryılmaz, 'Çocukların akran grupları içersin de doğru beslenme alışkanlıkları kazanmasını çok önemsiyoruz. Bakanlığımızın bu projesi çok önemli bir proje bizim için kendi çocuklarımızın beslenme çantasını hazırlar gibi onların beslenme çantalarını hazırlayıp önlerine koyacağız inşallah.' dedi.