Eskişehir'de bağımsız anaokullarında eğitim gören 5 bin 401, anasınıflarında eğitim gören 6 bin 682 olmak üzere toplamda 12 bin 83 öğrencinin okul öncesinde ücretsiz yemek uygulamasından yararlandırılması planlanıyor.
Yemek hizmeti kapsamında öncelikli olarak mutfağı bulunan okullarda öğrenciler için yemek hazırlanacak. Yetersiz kalınması durumundaysa yemekler öğretmenevleri ile yiyecek-içecek hizmetleri alanı bulunan mesleki ve teknik anadolu liseleri tarafından hazırlanacak. Öğünler, uzmanların danışmanlığında kalori hesapları yapılarak hazırlanacak.
Ücretsiz yemek hizmetinin öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşması için önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 'Özellikle okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, öğretmenlerin eğitimi gibi çok farklı alanlarda ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için Bakanlığımızca çok ciddi yatırımlar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen çalışma kapsamında taşıma eğitim kapsamında bulunan ve pansiyonlarda kalan 4 bin 364 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti sağlıyoruz. Şimdi bu çalışmanın kapsamını genişleterek 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman, okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz olarak yemek hizmeti vermeyi planlıyoruz. Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkanının sağlanması noktasında başta Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ve Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız olmak üzere tüm emeği geçenlere öğrencilerim ve eğitim camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi. HM