ES TV'ye konuştu
24 Ağustos tarihinde ilk çalışmalarını yapan Ormanspor, iki aylık bir sürecin ardından 4 Ekim'de Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde ilk müsabakasına çıkmış, ilk maçından itibaren de 2020-2021 sezonunda müthiş bir performans sergilemişti. Temsilcimiz kurulduğu yıl şampiyon olup kupayı kaldırmayı başardı. Şampiyon Ormanspor'da Başkan Recep Temel yaşanılan süreci, amaçlarını ve 2021-2022 sezonunda Süper Lig'deki hedeflerini ES TV mikrofonlarına anlattı.

Her şey para değil
Öncelikle kuruluş amaçlarından bahseden Başkan Recep Temel, 'Eskişehir'de hentbol takımının yıllardır çok kıymetli bir yeri var. Biz de bu boşluğu doldurmak istedik. Orman Teşkilatı olarak kurduğumuz bu dernekle takımımıza sahip çıktık. Çok da güzel yerlere geldik. Her şey para değil. Bizim birçok arkadaşımız gönüllü olarak bu hizmeti veriyor. Sporcularımız çok cüzi bedellerle çalışıyor. Her şeyin para olmadığını, gönül vererek de bu işin olacağını göstermiş olduk' ifadelerini kullandı.

Teklifi geri çevirmedik
Derneği kurma amaçlarının orman köylerinde yaşayan çocuklara katkı sağlamak olduğuna değinen Temel, 'Biz aslında dernek olarak kurulduk. Derneği kurma amacım aslında özellikle orman köylerindeki genç çocuklara bir şekilde katkı sağlamaktı. Hentbol sonradan çıktı aslında. Baktık Eskişehir'de hentbol çok tutulan, sevilen bir spor dalı Eskişehir halkımızın Eskişehirli çalışanlarımızın, iş adamlarımızın bakış açısı çok hoş. Bu konuda bize gelen teklifi geri çevirmedik' şeklinde konuştu.

Hedefimiz büyük
Önümüzdeki sezon Süper Lig'deki hedeflerden de bahseden Başkan Temel, '1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e çıktık. İnşallah hem Orman Teşkilatı'nın adını, hem hentbolun adını Avrupa'ya taşıyacağız. Hedefimiz büyük. Zaten Süper Lig'de olduğumuzda Avrupa'ya gitme ihtimalimiz her zaman var. İnşallah Süper Lig'de de ilk 4'e girersek Avrupa Kupaları'na katılacağız. Tüm seyircilerimizi, takipçilerimizi özellikle pandemi sonrası inşallah bu salonları doldurmaya bize destek olmaya davet ediyoruz' dedi.

Ekibi tebrik etti
Dernek çalışanlarını tebrik eden Başkan Temel, 'Şampiyonluk yolunda çok sıkıntılı maçlarımız olmadı. Trabzon maçında bir baskı görmüş olduk ama güzel ve çok centilmence bir maç oldu. Bu maç da biraz stresli geçti, arkadaşlarımız tabi işi garantiye aldıkları için biraz rahat oluyorlar. Güzel bir sezon oldu. Ben başta antrenörümüz Fatih beyi, Menajerimiz Osman beyi ve Sportif Direktörümüz Burçin beyi, dernekte çalışan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşallah takımımızı Süper Lig'de hep beraber bir yerlere taşıyacağız' dedi.

Süper Lig kadrosu kurulacak
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 2021-2022 sezonunda, Süper Lig'e göre bir kadro oluşturacaklarına da değinen Recep Temel şu ifadelerle sözlerini noktaladı; 'Şu an 1. Lig'deyiz buranın bütçesi farklı, formatı farklı, fakat Süper Lig'in bütçesi ve formatı çok farklı. Süper Lig'e çıktığımız zaman oraya uygun bir kadro oluşturmak için tedbirlerimizi alıyoruz. Süper Lig'in kurallarına göre gerekeni yaparak bir kadro oluşturacağız ve Süper Lig'de mücadelemizi edeceğiz.'