Yöneticilerle görüşeceğiz
Özbayer, ikinci devre için süren hazırlıklara değinerek 'İkinci devre hazırlıklarına başladık. Şu an kongre süreci olduğu için net bir program yapamadık. Yöneticilerle görüşeceğiz. Süreci nasıl devam ettireceğimiz konusunda bir planlama yapmak zorundayız. Transferin açılması veya açılmaması konusunda benim bir değerlendirme yapmam afaki olur. Çünkü sonuçta belirlenen bir şey yok. Biz elimizdeki kadroyu yeniden ayağa kaldırmak, yeniden motive etmek, birlikteliği yeniden sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Kamp süreci inşallah olursa yeniden bir toparlanma fırsatı yakalayacağız' ifadelerini kullandı.

Üretenlikte sıkıntı yoktu
İlk devre hakkında da konuşan Teknik Patron Özbayer, 'Oynadığımız son 3-4 maçta oyuna ortak olduk. Oyunu domine ettiğimiz dakikalar oldu. Pozisyonlara girdik. Üretkenlikte bir sıkıntı yoktu, sonuçlandırmada sorunlar yaşadık. Bu oyuncu grubuyla bunları gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki 5 maç bizim için çok önemli. Bu başlangıçta istediğimiz puan baremini yakalayabilirsek sonu da güzel olur inşallah' şeklinde konuştu.

Sıkıntılara rağmen mücadele ediyorlar
Özbayer, takımın durumu ile ilgili, ' Çocukları yeniden ayağa kaldırmak demek yeniden motive edebilmek demek. Yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen burada bu mücadeleyi gösteriyorlar. Yeniden bir mücadeleye başladığımızı, bunun sonunu beraber getirebileceğimizi söyledim arkadaşlara. Özverileri için teşekkür ettik. Yeniden ayağa kalkacağız inşallah. 15 Ocak'ta ikinci devreye galibiyetle başlamayı umut ediyoruz' ifadelerine yer verdi.

5 maç durumumuzu belli eder
Özbayer, '10 puan topladık ama 7-8 puanlık bir kayıp olduğunu biliyorum. Bunu gördük, yaşadık. Net puan alabileceğimiz maçlardan puansız döndük. En son oynadığımız 3 maçımızdan 9 puan da alabilirdik. Net puan kayıplarımız var. Oynadığımız oyunun tabelaya yansımaması bizi bu puan bareminde bıraktı. Oynadığımız her rakibe karşı (Amasyaspor hariç) zaman zaman ortak, zaman zaman üstün oynadık. Belli tecrübesizlikler nedeniyle kaybettiklerimiz de oldu. Takım savunmasını beraber yapsak da merkez savunma oyuncularının orijinal disipline sahip olmaması bizi eksik yapıyor o konuda. Onu da çok çalışarak, beraber o organizasyon gözden geçirerek tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu oyuncularla bu yarışı sonuna kadar kovalayacağız. Dediğim gibi ilk 5 maç durumumuzu belli edecek' dedi.


Eskişehirspor'un ikinci devre ilk 5 maçı
Eskişehirspor-Belediye Derince
Konyaspor 1922-Eskişehirspor
Eskişehirspor-Şile Yıldızspor
Hacettepe 1954-Eskişehirspor
Eskişehirspor-Karaköprü Belediye