PROJE İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ
Dünya Bankası'nın finanse edeceği proje için, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda halkın katılım toplantısı yapıldı. Toplantıya; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yanı sıra Odunpazarı Belediyesi başkan yardımcıları, demokratik kitle örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Çankaya Mahalle Muhtarı Cemil Öztürk, Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun, Alanönü Mahalle Muhtarı Musa Yeler, Osmangazi Mahalle Muhtarı Muzaffer Çimen, İlbank tarafından danışmanlık hizmeti vermesi için görevlendirilen 2U1K Mühendislik ve Danışmanlık A.Ş yetkilileri ile aileler katıldı.

BİR İMKÂN YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Toplantıda konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nin derman belediyecilik anlayışını benimseyen bir belediye olduğunu vurguladı. Sosyal belediyeciliğin en önemli taraflarından birisinin devletin eksik bıraktıklarını tamamlamak olduğunu belirten Başkan Kurt, 'Bu proje için 2019 yılında başvuru yaptık. 2019 yılından beri de takip ediyoruz. Danışman firma ile çalışmaya başlayalı da bir yılı geçti. Bu yatırım, İlbank ve Dünya Bankası ile birlikte Dünya Bankasının fonlarıyla gerçekleşecek. Katılımcılık en önemli işlevlerden birisi, Odunpazarı Belediyesi için katılımcılık da bir sıkıntı yok. Odunpazarı Belediyesi, her alanda halkla birlikte karar veriyor. Biz bu işi yapmayı taahhüt ettik. Dünya Bankası fonu ile İller Bankası projemizi onayladı. Bu proje bitecek. Umarım, inşaat süreci de bir an önce başlar. İhale süreci olacak. Umarım, ihale süreci de çok uzamaz. İller Bankası tarafından organize edileceği için ne kadar zaman alacağı konusunda fikir sahibi değiliz. Arkadaşlarımız bu işi takip ediyor. Biz Eskişehir'de engelli bireylerin sorununu en aza indirecek bir imkan yaratmaya çalışıyoruz. Birlikte hareket edersek engelli bireylerin geleceğini daha rahat düzenleriz. Katılımcılığı, uygulamada da sürdüreceğiz. İnşaat bitip bize teslim edildikten sonra da temel ihtiyaçları birlikte görerek hareket edeceğiz' dedi.

AİLELER BAŞKAN KURT'A TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantıda söz alan dernek yöneticileri ve aileler, bu projenin engelli bireyleri eve hapis olmaktan kurtaracağını söyleyerek Başkan Kurt'a teşekkür etti. Toplantıda söz alan bir anne ise '2023 yılının en önemli projesi. Bize de sürpriz oldu. Belediye Başkanımız Kazım Kurt ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Engelli anneleri en çok çocuklarından önce ölmekten korkar. Umarım iyi bir proje olur, biz de gönül rahatlığı ile çocuklarımızı göndeririz' diye konuştu. HM