Türkiye'de pandeminin yönetilmesine ilişkin bilgi veren Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Aksoy Ekici, sürecin yanlış yönetildiğini söyledi.

İKİ GÜNDEMİMİZ VAR
Eskişehir Küçük Millet Meclisi (EKMM) aralık ayında pandemi ve Eskişehir'de trafik sorunu gündemleriyle toplandı. Özdilek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Eskişehir Bilecik Tabip Odası (EBTO) Başkanı Doktor Nesrin Aksoy Ekici, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ve dinleyiciler katıldı. İki gündemle toplandıklarını belirten EKMM Sözcüsü Sevim Şahin, 'İlk gündemimiz Türkiye'nin pandemi ile sınavı. Eskişehir Bilecik Tabipler Odası Başkanımız burada. İkinci gündemimiz Eskişehir trafiği. Bunu iki aydır tartışıyoruz. Hatta önümüzdeki ay da tartışacağız. Konuyla ilgili yetkili kişiler katılacak toplantıya. Sivil toplum bu alanda sorularını sordu. Çözüm önerilerini iletti. Şimdi artık muhataplarını davet etmeye başladık. Artık Küçük Millet Meclisleri, yeniden Türkiye genelinde çalışmalarına başladı. Pandemide sadece Eskişehir devam etmişti. Diğer iller bırakmışlardı. Yeniden tüm illerimizle çalışmalara başladık. Eskişehir küçük millet meclislerini seviyor. Toplantılarımıza kaliteli katılımlar oluyor' diye konuştu.

BİLİM İNSANLARI DİNLENMEDİ
Türkiye'de pandeminin doğru yönetilmediğine dikkat çeken EBTO Başkanı Nesrin Aksoy Ekici, 'Geldiğimiz noktada bunun ne kadar yanlış bir yönetim olduğunu anladık. Hala yüz binlerce insanımız ölüyor. Sağlık çalışanlarımızı kaybettik. Sağlık Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre ülkede toplam ölen sayısı 75 binler civarında ama bu reel bir sayı değil. Hesapladığımız zaman bu sayı en az 250 binler civarında. Farklı kriterlerle açıklıyorlar ölüm sayılarını ve tanıları. Bu nedenle de yanlış bir algı oluyor. Sanki diğer ülkelerde daha çok insan ölüyor da Türkiye'de pandemi yönetimi çok güzel, çok düzgün ilerliyor. Bu nedenle de ölüm sayılarımız az diye açıklanıyor. Bunlardan bahsedeceğim' ifadelerini kullandı. HM