Platform sözcüsü Mehmet Ektaş Raylı Sistem Mezunlarına Büyük Haksızlık yapıldığını belirterek konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

ESAS İŞE ALINMASI GEREKENLER DEVRE DIŞI
Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu üyeleri TCDD Gar Binası önünde bir araya geldi. Platform sözcüsü Mehmet Ektaş ve üyelerin toplanma gerekçesi ise, raylı sistem teknolojileri mezunlarının TCDD tarafından işe alınmamasıydı. Mezunlara büyük haksızlık yapıldığı dile getirilerek tepki gösterildi. Tepki açıklamasına CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ve Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan da katıldı. Platform sözcüsü Mehmet Ektaş yaptığı açıklamada Raylı Sistem Teknolojileri Programlarından mezun olmuş ve TCDD ile TCDD Taşımacılık A.Ş.'den işe alım ilanı bekleyen binlerce mezun, halen okuyan 2000 civarında öğrenci olduğunu dile getirdi. Daha önceki yıllarda TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından açılan sınırlı kadrolarla işe giren mezunların 30 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile büyük bir şoka girdiğini belirten Ektaş,'TCDD keyfi, hiçbir kamu yararı bulunmayan, Ülkemizin mesleki eğitim politika ve stratejileriyle de çelişen bir tutumla nitelik tablosunda hareket memuru, tren teşkil memuru ve sürveyanlık için bu mesleklerle ilgili hiçbir örgün mesleki eğitim almamış, mesleklerle ilgisi olmayan bölümlere yer verdiğini ve esas işe alınması gereken binlerce raylı sistem teknolojisi programı mezununu devre dışı bırakıldığını söyledi.

GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ
Şehrimizin milletvekilleri, siyasi parti ve STK'ları ile birlikte bu gençlerimizin yanındayız diyen Ektaş, 'TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkililerini yaptıkları bu vahim hatadan hemen dönmeye, İşe alım çalışmalarını durdurmaya, nitelik tablosunu raylı sistem teknolojileri mezunlarını içerek ve haksız rekabete yol açmayacak şekilde yeniden düzenlenmeye, böylece, kariyer ve liyakat esaslı, hakkaniyet ve adalete uygun bir istihdam gerçekleştirmeye davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz' ifadelerini kullandı.

MECLİSTE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olmaya devam edeceklerini aktararak, 'Gençler yıllarını verdiler, eğitim gördüler. TCDD öyle bir ilan veriyor ki, siz yoksunuz diyor! İşte bu haksızlığın yanında oldukları için AHPADİ derneğine teşekkür ediyorum. Bizler her zaman olduğu gibi bir haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında olmaya devam edeceğiz. Mecliste de bu konun takipçisi olacağız' dedi.

ÜLKEDE LİYAKAT KALMADI
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de ülkede artık liyakatın kalmadığını dile getirdi. Süllü, 'Hiçbir şekilde liyakat önemsenmiyor, eğitim durumu önemsenmiyor. Tek geçerli kriter yandaş. Yandaş atamalarla ülkenin geldiği nokta ortadadır. Hiç kimse işinin ehli olmadığı için de işler yürümüyor' dedi. HM