MERAK DUYGUNUZLA KATILDINIZ
Türkiye'nin farklı 26 ilinden turunuvaya katılmak için Eskişehir'e gelen öğrenciler bir yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları jüri üyelerine sundu. Turnuvanın açılış törenine TED Eskişehir Koleji Kurucu Temsilcisi Fatma Banu Kurt, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Açılış töreninde konuşan Töre, 'Bugün 26 ilden Eskişehir ilimize misafir öğrencilerimiz geldi. Bir yıldır çalıştığınızı biliyorum. Geçen mat ayından itibaren bu turnuvanın ana teması belirlenerek sizlere duyuruldu. Siz bir yıldır bu turnuvaya hazırlanıyorsunuz. Bizim ana temamız öğrencilerimizde merak uyandırmak ve hayal gücünü geliştirmek. İşte siz bugün bu merak duygunuzla ve hayal gücünüzle bu turnuvaya katıldınız. Hepinizin bir hayali var. Takımlar oluşturacaksınız. Güçlü yönlerinizi öne çıkaracaksınız. Buluş bulacaksınız. Ben katılan tüm yarışmacılara, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum' dedi.

EĞİTİM ALANINDA ESKİŞEHİR MARKA
Eskişehir'in eğitim alanında marka olduğunu söyleyen Altun, 'Eğitim konusunda bir marka olmayı başarmış bir iliz. Sizlerin bu çalışmaları eğitim öğretimin bir parçası. Çünkü eğitim öğretim bilimin alanı. Bu bilimsel çalışmalar yarışmalar bizleri de heyecanlandırıyor. Sizlerin de öğrenme azmini artırıyor' diye konuştu.

500 ÖĞRENCİYİ MİSAFİR EDİYORUZ
Turnuva kapsamında 500 öğrenciyi Eskişehir'de misafir ettiklerini belirten TED Eskişehir Koleji Lise Müdürü Esen Uluhan, 'Turnuvanın sonunda öğrenciler farklı kategorilerde ödüller alacaklar. Farklı illerden 26 takım geldi. Bugün ortalama 500 kişiyi misafir ediyoruz' şeklinde konuştu. HM