KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

Karapınar Mahalle sakinleri, Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bir araya gelerek duruma isyan eden vatandaşlar projenin bir an önce uygulanması için yetkililere çağrıda bulundu. Topluluk adına açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Ergün Uzun, 'İktidarın yerel seçimlerde Eskişehir'i alamadığı için cezalandırdığı, Eskişehir'in bir Avrupa şehri olduğunu her fırsatta iddia eden ve söyleyen yerel yöneticilerin mahallenin üç dört yerine pankartlar asıp yetki TOKİ'de diyerek işin içinden sıyrıldığı ve olanın bu mahallelerin cefakar, vefakar ve emeğini ekmeğini alın teriyle kazanan halklarına olduğu bir yerdeyiz' dedi. Yıllardır süren bu sorun için hiçbir yerel yöneticinin mahallelerini ziyaret etmediğini belirten Uzun, 'Bir yıl sonra seçim atmosferi başlayacak o zaman hangi yüzle bu mahallere gelip de oyisteyeceksiniz? Bizlere muhabbet değil yeni binalar lazım' diye konuştu.

ELİNİZDEN TUTAN MI VAR?
Yetkililere seslenen Uzun, 'Sizin yetkili olduğunuzu artık sağır sultan bile biliyor,kaldı ki bu mahallenin sorunlarının çözülmesi için sekiz yıldır hiç bir adım atmadınız. Bu konu adı ne olursa olsun tam da sizin probleminiz.Elinizden tutan mı var?Yarın getirin kepçeyi vurun. Bizde söz veriyoruz mahalle halkı ve Odunpazarı halkı olarak sizleri ayakta alkışlayacağız. Bu dönüşüm başlayana kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Eskişehir Valim Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanım sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e seslenmek istiyorum.gelin birlikte şu mahallelerin sesine kulak verin ve kentsel dönüşüm ikinci etap projesini hemen hayata geçirin. Artık bizlerin sabrı ve mecali kalmadı. Bu sese kulak vermeniz hem yaklaşan genel ve yerel seçimlerde sizlere hem de siyasal partilerinize fazlasıyla katkı sunacaktır' ifadelerini kullandı.

KİM İTİRAZ EDERSE ÖNÜNE ÇIKACAĞIZ

Karapınar'ın yaklaşık bin yıllık bir mahalle olduğunu hatırlatan Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun, 'Merkezin ortasında kalmış, Avrupa şehri dediğimiz Eskişehir'in en mustarip mahallesi. Yaklaşık 10-12 yıldır TOKİ 2. Etap olarak algıladığınız bir sistem içinde beklemekle geçti günümüz. Artık evlerin içinde farelerin cirit attığı, sokaklarda hırsızların kol gezdiği, balicilerin tur attığı bir mahalle haline geldi. Çatılarımıza muşambalarla örtülü. Metruk binalar çoğalmış durumda. Bunların hepsini yok etmek istiyoruz. Evet, Odunpazarı Belediyesi yeni bir planı başlatmış durumda aldığımız bilgiye göre. Bu plan bittiğinde Tapu Kadastrodan onay alınacak, bize söylenen, 5 kat ayrık nizam ada bazında sistem oluşacak. Ancak bizim artık bekleyecek takatimiz kalmadı. İtiraz ve mahkeme süreçleri kalkmış durumda. Artık bundan sonra TOKİ de Belediye de itiraz ederse önüne çıkacağız' şeklinde konuştu.

SURİYE'DEKİ KÖYLER GİBİ!

Vatandaşlar da yaşanan mağduriyeti anlattı. Hanife Kapdar, 'Biz yıllardan beri burada avutuluyoruz. İki tane hasta çocuğum var. Evimiz sobalı. Proje gelecek diye doğalgaz da alamadık. Çocuğum KOAH hastası oldu. Çok kötü durumdayız. Oturulacak gibi değil. Artık yetkililer duysun bizi. Bir gün gelip konuşmadılar bizimle. Senelerdir bekliyoruz' dedi.

EVLERİNİ BIRAKIP GİDİYORLAR

Mehmet Ünler, 'Bizim mahallemizdeki insanlarımız kendi evlerini bırakıp kiraya gidiyorlar. Niçin? Yakıt parası çok yüksek. Mesela kömürün tonu 8 bin lira olduğu için bir ton ile çıkamıyor. Isı yalıtımı yok buradaki evlerin. Vatandaşlarımız evlerini yaptırması için belediyeye gidiyorlar. Belediye yapmayın yıkılacak diyor. Arada kaldı millet' diye konuştu.

BİZ NİYE BUNLARI YAŞIYORUZ

Çözüm istediklerini söyleyen Muammer Peksoylu, 'Mahallemiz Suriye'deki savaştan çıkmış köyler gibi oldu. Zemin derseniz sağlam, havamız temiz. Niye biz bu durumları çekiyoruz? Mahallemize çözüm istiyoruz. Bir köy yerinde bankamatik var mı, yok. Su doldurma cihazı var mı yok. Otobüs bileti doldurma cihazı var mı, yok. Yani hizmetler gelmiyor. Artık çözüm istiyoruz' ifadelerini kullandı.