İstanbul'dan Ankara'ya gerçekleştirilen Beyaz Yürüyüş hakkında konuşan ETBO Başkanı Nesrin Ekici, Kovid-19'un meslek hastalığı kabul edilmesi, sağlıkta şiddet yasasının çıkması ve sağlıkçıların ücretlerinin iyileştirilmesini talep ettiklerini hatırlattı.

KABUL EDİLEMEZ
Hekimlere yapılan zammın gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Ekici, 'Sadece anılan ücretlerin emekliliğe yansıması sağlanmıştır. Ayrıca bu uygulama, sadece kamuda çalışan hekimleri kapsamaktadır. Bir ekip olarak çalıştığımız diğer sağlık çalışanlarına, üniversite hastanelerinde çalışan hekim ve sağlık çalışanlarına, asistan hekimlere, SGK ve Bağ-Kur emeklisi hekimlere yansıyan bir durum söz konusu değildir. Bu kabul edilemez. Bizim Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak taleplerimiz böyle değildir' diye konuştu.

TALEPLERİ SIRALADI
Taleplerini bir kez daha sıralamak istediklerini belirten Ekici, şunları söyledi: 'Acilen sağlıkta etkin şiddet yasası çıkarılsın, covıd-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilsin, 7200 ek gösterge ve yıllık 120 gün yıpranma payı hakkımız verilsin. Emek bizim, söz bizim.' HM