Şanlıurfa'da dün akşam etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Sel nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Bir kişiye yıldırım isabet etti. Öte yandan Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada çevresine yıldırım isabet eden Ömer Oturan, hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlara 'evleri boşaltın' uyarısı
Şanlıurfa Valiliği, devam eden sağanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiği belirtildi.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir konteyner suya kapıldı. Vali Hatipoğlu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Tut ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle dere taştı.
Kentte koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapıldığını belirtti.
Kentteki yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olarak sürmesi bekleniyor.