Bartın'ın Amasra İlçesindeki bir maden ocağında yaşanan patlama nedeniyle 41 maden işçimiz hayatını kaybetti. Türkiye'yi yasa boğan hadise nedeniyle DİSK-KESK-TMMOB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası tarafından ortak açıklama yapıldı. Patlama ile ilgili ihmalkarlık olduğu dile getirilerek, bu tip kazaların önlenebilir olduğu belirtildi.

MADENCİLİK TEHLİKELİ BİR İŞ KOLU
Eskişehir'de Sivil toplum Kuruluşları Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. DİSK-KESK-TMMOB-EBTO yaptıkları ortak açıklamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet Türkiye'ye baş sağlığı diledi. Açıklamada ayrıca maden ocağı ile ilgili yapılan incelemelerde birçok sorunun olduğuna dikkat çekildi.

DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK
Grup adına açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Eskişehir Temsilcisi Gamze Yaş, Madenciliğin barındırdığı tehlikeler nedeniyle bilgi, deneyim, uzmanlık ve sürekli denetim gerektiren en tehlikeli iş kolu olduğunu ifade ederek, 'İncelemeler sonucunda, maden kazalarının; teknik, sosyal, ekonomik, eğitim, planlama ve denetim sorunları gibi pek çok nedeni olduğu görülmektedir. Siyasetin bürokrasiye müdahalesi sonucu oluşan kadrolaşma, liyakatsiz atamalar ve mühendislerin yetki ve sorumluluklarının yeterli ve doğru belirlenmemiş olması; sayısız soruna neden olmuş ve ne yazık ki bu facia meydana gelmiştir' dedi. HM