SEÇİM NE OLACAK TARTIŞMASI
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, 10 ilde büyük can kayıpları ve yıkıma neden olan depremlerin ardından seçimlerin ertelenmesi tartışması devam ediyor. 10 ilde OHAL ilan edilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamayla seçimlerin ertelenmesi çağrısında bulunan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a muhalefetten tepki geldi. Muhalefet partileri, anayasaya göre savaş hali dışında seçimlerin ertelenmesinin mümkün olmadığı yönünde açıklamalarda bulundu.

ERTELENMESİ YANLIŞ

Eskişehir'de vatandaşların bazıları seçimin ivedilikle yapılması gerektiğini söylerken bazı vatandaşlar ise seçimden önce depremin yaralarının sarılması gerektiğini belirtti. Haydar Yurtseven isimli vatandaş, seçimin ertelenmesinin yanlış olacağını ifade ederek, 'Her şeyin gününde olması lazım. Sözün yerine gelmesi lazım. 14 Mayıs dediler, 14'ünde olması lazım. Ertelendiği zaman kendi menfaatine çalışır' dedi.

BU KADER MİDİR?

Aydemir Şan isimli vatandaş ise 'Seçimlerin ertelenmesi AK Parti'nin isteğidir. Zaman kazanmasıdır. Başka bir şey değildir. Bir an önce memleketin bu felaketlerden kurtulması lazım. Bunlar iktidarda olduğu müddetçe bu memlekette her an tehlike vardır' dedi. Şan, ülkede akla ve bilime ihtiyaç olduğunu belirterek, '3 tane bina 3'ü yan yana. Ortadakinde hiçbir şey, yok diğerleri yerle bir olmuş. Bu şimdi kader midir? Hala kader diyorlar. Evet, kaderimiz vardır, bir çizgisi vardır ama o kaderi aklımızla mantığımızla süsleyen biziz' ifadelerini kullandı.

ACİLEN YAPILMALI

Mehmet Demirel ve Orhan İrfan Kaya farklı görüşlerde olmalarına rağmen seçimlerin zamanında yapılması konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler. Mehmet Demirel, 'Seçimlerin ivedilikle yapılması lazım. Bu ülkenin seçime acil ihtiyacı var. İkimiz de ayrı ayrı fikirlerdeyiz ama bu ülkenin geleceği için yeni isimlere, yeni kanlara, yeni canlara ihtiyacı var. Öyle olması gerekiyor bence. Seçimlerle ilgili teknik altyapının kesinlikle hazır olduğundan eminiz. Halk bundan emin. Onun için seçimleri bekliyoruz' dedi. Orhan İrfan Kaya ise, 'Seçimlerin yapılmasında ben de fayda görüyorum' şeklinde konuştu.

BİR ACIMIZ VAR

Hacı Zambur, deprem felaketinin ardından seçimlerin ertelenmesinin iyi olacağını belirterek, 'Şu afette seçimin ertelenmesi bence iyi bir şey. Başımıza gelenleri dünya gördü. Vatandaşımızın rahat olması için ertelenmesini isterim şu ortamda' dedi.

BENCE ERTELENMELİ

Mustafa Tunçol isimli vatandaş da seçimin ertelenmesi gerektiğini ifade ederek, 'Bence ertelenmeli. Bir acımız var. Şunlar bir halledilsin ondan sonra seçime girilsin derim ben. Ertelenirse iyi olur' dedi.