MEKTUPLA TEŞEKKÜR ETTİLER
Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Evren Olcay, Başkan Büyükerşen'e nezaket ziyareti gerçekleştirerek, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un kaleme aldığı teşekkür mektubunu Başkan Büyükerşen'e iletti.
Refat Çubarov'un kaleme aldığı mektupta 'Kırım Tatar diasporasının en önemli merkezlerinden biri olan Eskişehir'de kültür ve medeniyetimizin varlığını sürdürmesi, gelişmesi ve geniş kitlelere duyurulması için vermiş olduğunuz desteklere teşekkür eder, gelecek dönemde de desteğinin devamı temennisi ile başarılar dilerim' dedi.
Başkan Büyükerşen 'Bana getirmiş olduğunuz mektup ve Kırım'dan gelen bu kasket benim için çok kıymetli. Sayın Çubarov'a yürekten teşekkür ediyorum. Tatar hemşehrilerimiz kentimize ayrı bir renk, ayrı bir güzellik katıyor. Ben de Eskişehir'in tatar mahallesinde büyümüş birisi olarak her platformda sizlerin yanında olmaktan büyük gurur duyuyorum' dedi.



----------------------------------------------------------------------------------------
YÜRÜYEN BİLBOARD
Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Parti'li Burhan Sakallı, seçim yarışında mevcut belediye yönetiminden billboard kiralayamadıkları gerekçesiyle, gönüllü gençlerin ürettiği 'yürüyen billboard' projesini hayata geçirdi. Gönüllü gençler, yaklaşık 1 metre boyundaki, sırt çantasıyla birleştirilerek yapılan tanıtım materyalini sırtlanıyor ve caddelerde vatandaşlarla buluşup broşür dağıtıyor. Şehrin kalabalık caddelerinde gezen 'yürüyen billboardlar', vatandaşların ilgisini çekiyor.
Sakallı, seçimi kazanması durumunda Eskişehir'i hak ettiği konuma getireceğini ifade etti. Eskişehir'in misyonunu, vizyonunu, birikimini ve taşıdığı büyük kapasiteyi tekrar harekete geçirebilmek için yola çıktıklarını dile getiren Sakallı, 'Eskişehir ödevimi yapıyorum. Bunun için hazırlanıyorum. Kültürde, sanatta, sporda, bilimde, akademide, sanayide, ticarette, ekonomide bunu başaracağız. Eskişehir'i her alanda dünyanın gelişmiş şehirleri arasında yarışabilir hale getireceğiz.' Dedi.



-----------------------------------------------------------------------------------------
HEP BİRLİKTE YÖNETTİK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Polatlı Belediye Başkan Adayı Sami Çay ile bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmalarının Türkiye'ye örnek olduğunu söyleyen Polatlı Belediye Başkan Adayı Sami Çay, Kazım Kurt'un halkçı, sosyal demokrat, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışının kendilerine örnek olduğunu belirtti. Kazım Kurt'un deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydeden Çay, 'Kendisine 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerde ve seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz' dedi. Çay'a ziyareti için teşekkür eden Başkan Kazım Kurt, seçim çalışmalarında ve seçimlerde başarılar diledi. Başkan Kurt, 'Odunpazarı'nı yurttaşlarımızla beraber yönettik, yönetmeye de devam edeceğiz' dedi.


------------------------------------------------------------------------------------------
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Bu kapsamda Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız dernek üyeleri ile birlikte Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret etti. Buluşmada Yıldız ve beraberindekiler dernek faaliyetleri hakkında Ataç'a bilgiler verirken, Tepebaşı Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik Doğal Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.


------------------------------------------------------------------------------------------
İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ
Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, tüm Türkiye'ye Eskişehir'e ikinci bir Millet Bahçesi kazandıracaklarını açıkladı. Merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, Eskişehir'deki yol arkadaşları ile omuz omuza yürümekten kıvanç duyduklarını söyleyen Volkan Doğan, Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Eskişehir'e ilk Millet Bahçesi'ni kazandırdığını ve isminin verilmesine vesile olduğunu belirtti.

Nabi Avcı'nın himayelerinde Odunpazarı Şahin Tepesi'nde ikinci Millet Bahçesi yapılacağını ve bu Millet Bahçesi'ne de merhum Alparslan Türkeş'in isminin verileceğini söyledi. Doğan, 'Merhum Alparslan Türkeş'in adının da yaşatılacağı ikinci Millet Bahçemizi de, MHP'nin 50'inci kuruluş yıldönümünde inşallah Odunpazarı'ndaki tüm hemşehrilerimiz ile birlikte Şahin Tepesi'nde açacağız' dedi.


------------------------------------------------------------------------------------------
LOKANTACILARIN SORUNLARINI DİNLEDİLER
İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Salih Karabacak, başlamış olduğu seçim çalışmaları kapsamında Lokantacılar Odasını ziyaret etti. Ziyarette kendisine Odunpazarı İlçe Başkanı Mehmet Ekmen ve Tepebaşı İlçe Başkanı Özkan Gündoğan ile teşkilat yöneticileri eşlik etti. Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ziyaretten dolayı teşekkür etti.



-------------------------------------------------------------------------------------------
KABUKÇUOĞLU'NDAN DESTEK
İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile Mihalıççık Belediye Başkan adayı Serdar Ulucan'a destek olmak amacı ile Mihalıççık'da esnaf ve pazar yeri ziyareti yaptı.



-------------------------------------------------------------------------------------------
ÜCRETSİZ İNTERNET VAADİ
Millet ittifakının Mihalıççık Belediyesi Başkan Adayı Serdar Ulucan, seçimi kazanması halinde kamu alanlarında ücretsiz internet hizmeti verileceğini duyurdu. İYİ Partili genç aday, 'Belediye binalarında, kent meydanlarında, kamusal alanlarda ve toplu taşıma araçlarında ücretsiz internet hizmeti sağlanacak' ifadelerini kullandı.