HALK MERKEZLERİ 14'E ÇIKTI
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2020 yılı faaliyet değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Belediyenin meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kurt, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde 12 olan halk merkezi sayısını 14'e çıkardıklarını kaydeden Başkan Kurt, 'Yıldıztepe Mahallesi'ne Erdal İnönü Halk Merkezi, Yenidoğan Mahallesi'ne Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi'ni açarak halk merkezi sayımızı 14'e çıkardık. Gündoğdu Mahallesi ve Gültepe Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 halk merkezimiz, çok kısa sürede sevgili hemşerilerimin hizmetine sunacağız' dedi.


KREŞ SÖZÜNÜ TUTUYORUZ
Yerel seçimlerde dikkat çeken vaatlerinden biri olan kreş sözünü unutmadığını söyleyen Başkan Kurt, 'Bu kapsamda Kurtuluş Mahallemize Kurtuluş Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşini; Osmangazi Mahallemize ise Osmangazi Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşini kazandırdık. Kurtuluş Oyunpazarı ve Kreşi'nde çocuklarımız için eğitim ve öğretim başladı. Osmangazi Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşinin tüm çalışmaları tamamlandı, ancak pandemi nedeni ile açılışı yapılarak, öğrenci alımı yapılamadı. Hemşerilerimize verdiğimiz kreş sözünü Orhangazi Mahallesi, Yıldıztepe Mahallesi'nde açtığımız 'oyunevi' ile gerçekleştirmeye devam ettik. Odunpazarı'na yeni kreşler kazandırmaya devam ediyoruz. EMKO ve Ihlamurkent kreş çalışmalarımız başladı. Projesi çizilen kreşlerin, yapımına kısa sürede başlanması hedefleniyor' diye konuştu.

GÜNDOĞDU'YA HALI SAHA
Ücretsiz halı saha çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Kurt, '31 Mart seçimleri öncesinde vatandaşlarımıza 5 mahalleye ücretsiz halı saha sözü vermiştik. Gündoğdu Mahallemizde hemşerilerimize verdiğimiz sözü yerine getirerek, 'Ücretsiz Halı Saha' kazandırdık. Emek, 71 Evler, Gültepe ve Orhangazi mahallelerimize de 'Ücretsiz Halı Saha' sözümüzü yerine getirmek için çalışmalarımız devam ediyor' şeklinde konuştu.


TAZİYE EVİ HAZİRANDA AÇILACAK
Kireç Mahallesine haziran ayında taziye evi açacaklarını belirten Başkan Kurt, '31 Mart yerel seçimleri öncesinde hemşerilerimize verdiğimiz sözlerden biri de taziye evi ve seyyar taziye çadırı idi. Kireç Mahallemiz Haziran ayı başında Taziye Evi'ne kavuşuyor. Ayrıca seçim kampanyamızda sözünü vermiş olduğumuz seyyar taziye çadırımız ile de acılı günlerinde hemşerilerimizi yalnız bırakmıyoruz' ifadelerini kullandı.


2021 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
'Tam Teşekküllü Yaşlı Bakım Merkezi'nin proje çalışmaları tamamlandı, inşaat ruhsatı alındı' diyen Başkan Kurt, 'Tam Teşekküllü Yaşlı Bakım Merkezi'nin çalışmaları 2021 yılı içerisinde tamamlanacak. Tam Teşekküllü Yaşlı Bakım Merkezimizde bir de 'Belediye Polikliniği' yer alacak. Kuracağımız Odunpazarı Belediye Polikliniği ile tüm hemşerilerimize pozitif ayrımcılık ilkesi ile sağlık hizmeti sunacağız. Odunpazarı'nda Halkçı bir projeye daha imza atmış olacağız' dedi.

2 ÖĞÜN YEMEK VERİLİYOR
Gençlik stüdyosunun 2021 yılında faaliyete geçeceğinin bilgisini de veren Başkan Kurt, 'Odunpazarı Belediyesi Aşevi, günlük yüzlerce vatandaş ile bölgede yaşayan 65 yaş üstü dar gelirli aile ve dezavantajlı gruplara her gün 2 öğün (öğle-akşam) yemek veriyor. Ayrıca karantina altında olan ve Aşevi'mizden talepte bulunan ailelere her gün 2 öğün yemek götürülüyor. Odunpazarı Belediyesi, Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan Erdal İnönü Halk Merkezi'ne Aşevi yemek dağıtım noktası açtık. Yaklaşık bir aydır faaliyette olan yemek dağıtım noktasından 30 hane faydalanıyor' diye konuştu.


3 MİLYON 50 BİN LİRA YARDIM
Halk Market'in açıldığı günden bu yana vatandaşlara 3 milyon 50 bin lira yardımda bulunduğunu belirten Başkan Kurt, 'Halk Market'ten yaklaşık 900 hane düzenli olarak faydalanıyor. Meslek ve esnaf odaları ile iş birliği yaparak ekonomik zorluk yaşayan 1558 esnafa Esnaf Kart vererek Halk Market'ten faydalanmalarını sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz' şeklinde konuştu.

500 ARAÇLIK OTO AÇIK PAZARI
Hicri Sezen Parkı'nın yenilenerek modern ve kullanışlı bir park ve meydan haline dönüştürüldüğünü söyleyen Başkan Kurt, '75. Yıl Mahallesi'nde Oto Center bitişinde 500 araçlık kapasiteye sahip bir oto açık pazarı açtık. Odunpazarı Açık Oto Pazarı, 2. el otomobil alım satımı yapmak isteyen hemşehrilerimizin, her türlü mevsim koşulu altında hizmet almalarını sağlayacak şekilde düzenlendi. 2. el otomobil piyasasının kalbinin attığı Odunpazarı Açık Oto Pazarı'nda, alıcı ve satıcıların ekspertiz hizmetlerine kolayca ulaşabiliyor' ifadelerini kullandı.


40 MİLYON TL BÜTÇE FAZLASI
2020 yılında 25 milyon 937 bin TL tasarrufta bulunduklarını söyleyen Başkan Kurt, 'Kilit taş üretim tesisi, kalker ocağı ve güneş enerji santrali yatırımlarımız ile belediye alt yapı hizmetlerinde kullandığımız malzemeleri piyasanın %50 aşağısında imal ederek tasarruf hamlemizi devam ettireceğiz. Bu tasarruflar neticesinde belediyemizin 2020 yılı bütçesi şöyle gerçekleşmiştir; 266 milyon TL gelir, 226 milyon TL gider, 40 milyon TL'de bütçe fazlası oluşmuştur' dedi.

25 MAHALLEYE ÇIKACAK
Başkan Kazım Kurt, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geri dönüşümle ilgili soruya yanıt veren Başkan Kurt, 'Geri dönüşümle ilgili Eskişehir'de faaliyet gösteren bir firma ile prtokol imzaladık şubat ayında. Odunpazarı bölgesinin geri dönüşümünü bu firma gerçekleştiriyor. Sanırım haziran ayında 10 mahalle daha eklenecek mevcut 15 mahaleye. 25 mahalleye çıkarmış olacağız. Ve o vatandaşlarımızın beklentisi olan bir toplama aparatı işini artık ortadan kaldırdık. Poşet dağıtmak suretiyle topluyor. Başarılı olacağını umuyorum' diye konuştu.

ENERJİDEN 5 MİLYON LİRA TASARRUF
Günerş enerji santrali ile ilgili de konuşan Başkan Kurt, 'Güneş enerji santralimiz Karacaören Köyü'nün arka tarafında. Bir megavatlık. Bu işin macerası çok eski. Dört beş yıldır uğraşıyoruz. AK Partili Büyükşehir Meclis Üyelerinin geçen dönem reddetmesi suretiyle uzadı. Mahkemeye dava açtık. Mahkemeyi kazanmak suretiyle kuruluşunu gerçekleştiriyoruz. Haziran ayının sonuna kadar artık elektrik üretir hale geleceğiz. İhalelerimizi gerçekleştirdik. Ve bu sayede de yıllık 5 milyon lira civarında enerjiden tasarruf etmiş olacağız' şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK 99 MİLYON ALACAĞIMIZ VAR
Pandemiden belediye gelirlerinin etkilenmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Kurt, 'Pandemiden dolayı gelirlerimizde ciddi oranda bir düşüş var. Öncelikle kira gelirlerimizde yarı oranında bir düşme var. Kiracılarımızın doğrudan etkilenenlerinden 6 ay boyunca kira almamaya karar verdik. 6 ay boyunca diğerlerinden de yarı oranında kira almaya karar verdik. Dolayısıyla bir yıl içerisinde 3 milyon lira civarında kira kaybımız olduğunu söyleyebiliriz. İkincisi pandemi nedeniyle hemşerilerimizin bize ödemesi gerektiği halde ödeyemediği vergiler var. Onlarla ilgili bir icra ya da farklı işlem yapmadık, yapmıyoruz. Yaklaşık 99 milyon alacağımız var. Çeşitli sebeplerle işlem yapmadığımız, bunların belki bir kısmı çok eskiden beri alacak olduğu için tahsili mümkün değil ama ciddi anlamda 60 milyon civarında hemen tahsil edebilecek bir alacak. Bu da ciddi bir gelir kaybıdır diye düşünüyorum. Ekstradan yapmış olduğumuz maske dezenfektan temizlik giderlerini de buna eklemek istiyorum' ifadelerini kullandı. HM