Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde büyüleyici bir konser verdi. Konserin orkestra şefi kuşağının önde gelen şeflerinden Orhun Orhon, solist ise flüt sanatçısı yetenekli Aslıhan And'dı. Orhon, dönem ve stil özelliklerine bağlı yorumları ve Çağdaş Türk Bestecileri yorumlarıyla beğeni toplamış ulusal ve uluslararası birçok toplulukta etkin olarak rol oynamış bir şef. And ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ardından Almanya'da eğitim aldı, başarılarından dolayı altın ağızlık ile ödüllendirildi. İsviçre ve Almanya'da pek çok solo konser veren sanatçı, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak görevine devam ediyor.
Konserin başında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olması sebebiyle konuşma yapan Orhun Orhon, kadına şiddetin Senfoni Orkestrası sanatçıları olarak her daim karşısında olduklarını belirtti. C.Reinecke'nin flüt konçertosunu seslendiren And, çok başarılı bir performans sergiledi. Dinleyici tarafından alkış yağmuruna tutulan sanatçı bis olarak C. Debussy'nin Syrinx adlı eseriyle dinleyicilerin beğenisini topladı.
Konserin devamında Senfoni Orkestrası P.I.Tchaikovsky'nin Ukrayna halk şarkılarından esinlenerek bestelediği görkemli ve zor bir eser olan 2.senfonisini başarıyla seslendirdi. Dinleyicilerin coşkuyla ayakta alkışladığı konser 'bravo' nidalarıyla son buldu. HM