OĞLU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
19 Mayıs tarihinde oğlu tarafından pompalı tüfek ile vurularak hayatını kaybeden Serap Bor'un davası Eskişehir'de görüldü. Dava öncesinde Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın Komisyonu üyeleri adliye binası önünde bir araya geldi. Kadınlar attığı sloganlarla 'erkek adalet değil, gerçek adalet' diyerek tepkisini dile getirdi. Komisyon adına açıklama yapan Ebru Dağlı, Serap Bor için adalet için toplandıklarını belirterek, 'Biliyoruz susarsak, sesimizi yükseltmezsek, katiller iyi hal ve tahrik indirimlerinin cinsiyetçi uygulamalarıyla 3-5 yılda çıkacak ve ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşacaklar. Buna dur demek için cinsiyetçi indirimlerin uygulanmaması ve katillerin hak ettikleri cezayı alması için buradayız. Serap bugün aramızda olabilirdi. Onu bizden, sevdiklerinden kopardılar' dedi.

ÜZGÜNÜZ ÖFKELİYİZ
Ebru Dağlı, 'Bugün aileyi güçlendireceğiz diye ortaya çıkan iktidar, İstanbul Sözleşmesinden çıkarak, 6284 sayılı Kanunu uygulamayarak kadınları şiddette karşı korumasız bıraktı. Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın Komisyonu olarak, kadına yönelik şiddete, tacize, kadın cinayetlerine karşı, yaşama hakkını savunmanın, toplumda farkındalık oluşturmanın, sendikaların ve tüm demokratik emek ve meslek örgütlerinin öncelikle üyelerine karşı en önemli sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü yaklaşırken, tüm kurumları ve herkesi kadın cinayetlerinin durdurulması için göreve çağırıyoruz. Üzgünüz, öfkeliyiz. Hep birlikte, Serap Bor için erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Cinsiyetçi indirimler uygulanmasın, katiller hesap versin!' dedi.

OLAY:
19 Mayıs 2022 tarihinde Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak'ta 15 yaşındaki İ.A. annesi Serap Bor'u dayısına ait pompalı tüfekle vurmuştu. Ayrıca olayın olduğu esnada ekmek yapmak için evde bulunan ve pompalı tüfek saçmalarıyla yaralanan komşular Ayşe A. (60), Döndü Ç. (61) ve Türkan Ç.'yi (50) silahla yaralamıştı. Olay sonrası yakalanan 15 yaşındaki İ.A. ve azmettiricisi olduğu iddia edilen babası Erkan A. tutuklanmıştı. HM