MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ
Sevinç mahallesinde sulama kanalına atılan hayvan pisliklerine mahalleliler tepki gösterdi. Yıllardır duyarsız kişiler tarafından Devlet Su İşlerine ait sulama kanalına atılan pislikler nedeniyle kanal taşkın hale geldi. Tamamen hayvan gübresiyle dolu olan kanal çevre köyleri de etkilerken özellikle üreticiler ürünlerini sulamada büyük bir sıkıntı yaşıyor. Aynı zamanda etrafa yayılan ağır koku da insan sağlığını büyük ölçüde tehlikeye sokuyor. Sevinç Mahallesi sakinleri yaşadıkları duruma adeta isyan ederken, defalarca ilgililere durumu bildirdiklerini ve soruna çözüm üretilmediğini ifade etti. Mahalleliler çaresiziz diyerek bir an evvel yaşadıkları sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

VATANDAŞ ÇARESİSİZ

İsrafil Aktaş, 'Yukarı taraftan bırakılan hayvan pislikleri ile Devlet Su İşleri'ne ait bu kanal her gün kokudan millet bıkmış durumda. Bu koku insanların yaşam alanlarını daralttı. Kimse penceresini dahi açamıyor. Yaşam bitirdi yani çok büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Biz bunu yıllardır söylüyoruz, kimse bize çözüm bulamadı. Geliyorlar, bakıyorlar kanundaki cezası neyse yazıyorlar. Adam diyor ki yazsın cezayı ben tekrar dökerim diyor. Yani ben cezaya razıyım diyor. Yani buna ne muhtar, ne sulama birliği, ne Devlet Su İşleri Birliği, Kaymakamlık hepsi bizi başından savuşturuyor. Burada biz çok mağduruz, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Çaresiziz ve bir çare bulunmasını istiyoruz' dedi.

EŞİM KANSER HASTASI, HAVA ALDIRAMIYORUM

Erdoğan Karaslan, 'Benim bir kanser hastam var. 2 seneden beri kanserle mücadele ediyoruz. Çıkarıp dışarıya bir hava aldıramıyorum. Pencereleri açamıyorum, açsam hemen koku içeri giriyor. Sağlığımızı aşırı derecede etkiliyor. Mağdur durumdayız. Kanalın pisliğinden şikayetçiyiz' diye konuştu.

ÖNLEM ALMIYORLAR

Recep Aktaş, 'Biz de aynı camı, pencereyi açamıyoruz. Burada Devlet Su İşleri'nin görevi burada on tane köprü vardı. Geldi onları yıktı, insanları mağdur etti. Ama köprülerimizi yıkıyor, o bizim diyor. Kanala gelince burayı temizliyor, önlem almıyor' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR YAPTIRIM OLMALI

Necati Karaaslan, 'Adam geliyor diyor ki ki, bana ceza yazıyor. Bu ceza bana bir şey yapmaz diyor. Çözüm bu değil, çözüm bu pisliği buradan tamamen kesmek. Büyük bir yaptırım olması gerekiyor. Ufak cezalarla bu iş çözülmüyor' şeklinde konuştu.

ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Cemalettin Aktaş, 'Yazın zaten hiç durulmuyor, Pencereler açılmıyor, kokudan duramıyoruz. Köprüleri yıkmaya gelince yıkıyorlar ama temizlemeye gelince ortada bir şey yok. Acil çözüm bekliyoruz' dedi.