'EK YERLEŞTİRMELER İLE YÜZDE 100'Ü AŞACAĞIZ'
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir Es Tv'ye özel açıklamalarda bulundu. Rektör Beydemir, Şeyh Edebali Üniversite'nin doluluk oranı ve ek yerleştirmeler hakkında şu açıklamaları yaptı:
'Yaklaşık yüzde 99'a varan bir doluluk oranına ulaştık. Bunun yanı sıra kategorize edecek olursak bizim ilçelerimiz dahil 7 tane Meslek Yüksek Okulumuz var. Ön lisansta yüzde 100 doluluk oranımız var. Lisans seviyesinde ise yüzde 97'lere varan bir doluluk oranımız var. Bunların ortalamasına baktığımızda; yüzde 98 küsur ediyor, yüzde 99'a yakın bir doluluk oranı. Ek yerleştirmelerle birlikte bu oran yüzde 100'ü aşacak bir orandır. Geçmişte de yüzde 80'lere, yüzde 90'lara biz ek yerleştirmelerle çıktık. Ama bunun yanı sıra başka bir şeyi de ifade etmek gerekir: sadece ülkemizden bizi tercih eden öğrencilerimiz değil de, uluslararası alanda da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tanınır bir üniversite haline geldi. Burada da 52 ülkeden öğrenci alıyoruz. Hatta biz kapılarımızı tam açabilecek olsak fiziki kapasite açısından baktığımızda, belki çok daha fazla ülkeden öğrencilerimiz gelecek. Bununla yüzde 100'ün üzerine çok daha fazla çıkacağımızı düşünüyoruz.'

TIP FAKÜLTESİ BU YIL YURTDIŞINA AÇILDI
Rektör Beydemir, 2020 yılında kurulan fakat teknik altyapının tamamlanması süresi boyunca eğitim ve öğretimini Sakarya Üniversitesi bünyesinde devam etmekte olan Tıp Fakültesi Öğrencilerinin bu yıl Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Eğitimlerine devam edeceklerini müjdeledi.
Şeyh Edebali Üniversitesini bu yıl 60 Tıp Fakültesi öğrencinin kazındığını bunların 20 tanesinin yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğunu aktaran Rektör Beydemir şunları söyledi:
'2020 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görmeleriyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi kuruldu. Çok hızlı bir gelişim gösterdik. 2021 yılında öğrenci aldık ve eğitime Sakarya Üniversitesi'nde başlattık. Malumunuz Tıp Fakülteleri teknik altyapılarını sağlayıncaya kadar başka üniversitelerin yardımı ile yürürler. Bizde o desteği Sakarya Üniversite'mizden aldık. Sonuçta biz 6-7 aylık bir süre içerisinde kendi Tıp Fakülte'mizin tüm teknik kısımlarını da oluşturduk. Hatta sınıflarımızın tefrişatını da sağ olsunlar sanayicimizden de destek alarak tamamladık.
Bu yıl artık biz Tıp Fakültesi öğrencilerimizi burada okutmayı arzu ettik. YÖK Başkanlığımızda bunu uygun gördüler. Bu sene 40 öğrencimiz Tıp Fakülte'mizi kazandılar. Bunun yanı sıra bir başka güzel bir haber; 20 tane de uluslararası öğrencimiz Tıp Fakültemizde okumak üzere gelecekler.'