BİR DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantılarının ikincisi Yılmaz Büyükerşen gerçekleşti. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen söz aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gündem dışı aldığı sözde, İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) Projesi kapsamında Eskişehir'in de 11 pilot şehirden biri olduğunu söyledi. Bu anlamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında aldığı tedbirleri dile getiren Büyükerşen, 'Hane içi şiddetle mücadele politikasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şiddete karşı kurumsal bir duruş sergileyerek şiddet gören çalışanlarını destek almaya teşvik edecek. Şiddet uygulayan çalışanlarına da önemli yaptırımlar uygulayarak şiddetin önüne geçmek için çalışacaktır' dedi.

4 MADDE OY ÇOKLUĞYLA
Ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda komisyondan gelen 16 madde görüşüldü. 12 madde komisyonlardan geldiği şekliyle oy ilgili raporların okunmuş sayılarak topluca oy birliği ile kabul edildi. İlgili diğer 4 madde ise oy çokluğuyla meclisten geçti. Böylelikle 2022 yılının son toplantısı yapılmış oldu.

BÜYÜKERŞEN'DEN YENİ YIL MESAJI
Toplantının bitimince Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 2022 yılının son toplantısı yapıldığını belirterek 2023 yılının başlangıcından sonuna kadar herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Büyükerşen, 'Önümüzdeki yılda 2023 yılının ve başlangıcından sonuna kadar Türk Milletine memleketimize ve bütün dünya sağlık, mutluluk ve hepimize şans getirmesin temenni ediyorum' ifadelerini kullandı. HM