Yaşayan Kadınlar Yüz-leşme isimli fotoğraf sergisi Oda Sanat Galerisi (ODART)'nde açıldı. 10 kadının eserleriyle yer aldığı sergi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyle ilgili bilgi veren Hülya Avdan, amaçlarının 8 Mart'ta kadınlar gününe yönelik bir kutlama yapmak olmadığını aksine kadınların yaşadığı problemlere dikkat çekmek olduğunu ifade etti. Kadınların yaşadığı sorunların büyük olduğunu söyleyen Avdan, 'Her sergide farklı tepkiler alıyoruz. Bazı insanlar baktığında kendi hayatından parçalar buluyor. Genel olarak insanlar duygulanıyorlar. Farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. Kadınların ne kadar güçlü olduklarını görmelerini istiyoruz. Yüzleşecekleri konu sadece kadınların değil tüm toplumun sorunu aslında' dedi.

SANATLA ANLATIYORUZ
Galeri'nin kadınlara alan açtığını ve Yüz-leşme sergisini açtıkları için gurur duyduğunu söyleyen ODA Sanat Galerisi Kurucu Yöneticisi Özlem Kanat Örneksoy, 'Yaşayan Kadınlar, 10 kadın fotoğrafçının bir araya gelerek omuz omuza, dayanışarak sanatla, fotoğrafla kadın sorunlarına ya da kadının hayatın içinde yer alması gerektiğine dair cevaplar arayan bir grup aslında. Hepimiz bunu sanatla, fotoğraf çekerek yapıyoruz aslında. En iyi bildiğimiz şeyle yapmaya çalışıyoruz. Biraraya gelelim, omuz omuza dayanışarak bazen sanatla bazen sporla bir şekilde problemlerimize karşı ses çıkaralım diyoruz. 1.5 yıldır 17 sergi açtık. Bunun iki tanesi erkek sanatçıydı. Hepsi kadın sanatçılardan oluşuyordu. Aslında galeri bir anlamda kadın sanatçılara da bir alan açan, onlara da görünürlük sağlayan, onların hayatın her alanında olmasını sağlayan bir misyonu da oluyor' diye konuştu.

14 MART'A KADAR AÇIK
14 Mart tarihine kadar saat 14.00-18.00 arasında açık olacak sergide eserleri yer alan fotoğrafçılar: 'Gülbin Özdamar Akarçay, Hülya Avdan, Melis Batır, Ayşegül Çıkıncı, Esra Çolak, Sevgi kösem, Solmaz Mercan, Sema Omurtak, Özlem Kanat Örneksoy, Şükran Tunç.'