*Maddi anlamda büyük güçleri olan bir yönetim olmadıklarını ve imkanları dahilinde sadece kulüp yaşasın diye görev yaptıklarını belirten Başkan Mehmet Şimşek, 'Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Ama ne yapsak şehirle kulübü barıştıramıyoruz. Geçmişten kaynaklanan nedenlerden dolayı oluyor bu' dedi.
*Eskişehirspor camiasının merak ettiği transfer tahtası konusuna da net bir cevap veren Başkan Şimşek, 'Trabzonspor dosyası kapatılsaydı biz transfer yasağını kaldırırdık. 6 milyon lira Trabzonspor'a borcumuz var. 1 kuruş dahi indirim yapmıyorlar. Bu borç olduğu sürece transfer yasağını kaldıramayız' dedi.

BAŞKAN ŞİMŞEK ES TV'YE KONUŞTU
TFF 2. Ligde ligin ikinci yarasına saha ve taraftarı önünde oynadığı Karacabey Belediyespor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle başlayan Eskişehirspor'da, Başkan Mehmet Şimşek kulübün son durumunu maç öncesi özel yayında ES TV'ye değerlendirdi.

DAHA ÇOK HIRSLANIYORUZ
Canlı yayında Spor Müdürümüz Murat Dağtekin'in sorularını yanıtlayan Başkan Şimşek, göreve geldikleri günden itibaren özveriyle çalıştıklarını belirterek, 'Çok büyük güçleri olan bir yönetim değiliz. Sadece arma yaşasın diye mücadele ediyoruz. Mücadele ederken de elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Karacabey maçı öncesi de şehirde olumlu bir hava yaşandı. Böyle birlik ve beraberlik oluşunda bizde daha çok hırslanıyoruz. Bize moral ve motivasyon oluyor.

NE YAPARSAK YAPALIM
Ama ne yapsak şehirle kulübü barıştıramıyoruz. Geçmişten kaynaklanan nedenlerden dolayı oluyor bu. Biz de şehir dışından para bulmaya çalışıyoruz. Haftanın iki günü yöneticilerimizle birlikte kapı kapı geziyoruz. İsim hakkı, kol ve forma sırt reklamı için görüşüyoruz. Durumu anlatıyoruz. Camiamızı anlatıyoruz. Herkes Eskişehirspor'u çok seviyor ama bu maddiyata dönermi bilmiyoruz. Yönetim olarak Allah büyük diyoruz çalışıyoruz' dedi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Diğer taraftan camianın merak ettiği transfer tahtası konusuna da net bir cevap veren Başkan Şimşek, 'Transfer tahtası yılan hikayesine döndü. Biz sezon başında yabancı futbolculardan imzaları topladık, ödemeleri yaptık. Bütün eski futbolcularımızla kontak halindeydik. Türk futbolcuların %90'nından olumlu cevap aldık.

EN BÜYÜK ENGEL TRABZONSPOR
Ama her zaman dediğimiz gibi önümüzdeki en büyük engel Trabzonspor dosyası. Eğer şehirden bir büyüğümüz ya da dosyakapat.com'a ilgi olup Trabzonspor dosyası kapatılsaydı biz transfer yasağını kaldırırdık. 6 milyon lira Trabzonspor'a borcumuz var. bu borç kapanmadığı sürece de transfer yasağını kaldıramayız. 1 kuruş dahi indirim yapmıyorlar. Vermedikleri içinde bu transfer açılmaz.'

BAŞARIR MIYIZ BİLMİYORUM
Karacabey maçı öncesi başlatılan bilet kampanyası ve takımın son durumu hakkında da açıklamalar yapan Başkan Şimşek, ligin ikinci yarasındaki beklenti ve hedeflerle ilgili de 'Ligde kalmak için uğraşıyoruz. Takıma güveniyorum. Her hafta oyun olarak yükseliyoruz. Zaman yeter mi, yetmez mi, başarır mıyız bilmiyorum.

BİRLİK BERABERLİK ÖNEMLİ
Yönetim, teknik kadro ve futbolcular olarak başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Takımımız ikinci yarıya iyi hazırlandı. Kampları takip ettik, hocamızdan bilgi aldık. İkinci yarıda daha iyi olacağız. Tabi birlik ve beraberlik burada çok önemli.

ŞEHİRDE BİR KIVILCIM ÇAKILDI
Karacabey maçı için bir bilet etkinliği yaptık. Rahmetli Ahmet Çalık kardeşimizin anısına biletleri 6 lira olarak belirledik. Öğrenci kardeşlerimize ücretsiz yaptık bu maçı. Sağ olsun Tarık Erden 100 bilet alarak kıvılcımı başlattı. Sonra şehrin bilinen dinamikleri de bu kıvılcıma yardım etti. Şehrin belli başlı ağabeyleri kampanyaya katıldı.

BUNUNLA GURUR DUYDUK
Futbolun ötesinde şehrin birlik olması güzel. Bununla gurur duyduk. Bize moral motivasyon oldu. Bir hafta önce ay sonundaki ödemeleri nasıl yapacağız diye kafayı yerken, şimdi biraz daha direnelim diyoruz' dedi.