Kaçan goller üzdü
Maçın 10'uncu dakikasında Eskişehirspor ilk ciddi atağını gerçekleştşrdi. Orta alanda topu kapan Eren, Onur Arı'ya aktardı. Onur boşta olan Tolga'yı gördü. Ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderen Tolga'ya kaleci engel oldu. Baskıyı arttıran Es Es, 30'da bir kez daha golle burun buruna geldi. Rakip alanı hızla geçen Şimşekler kontratağa iyi çıktı. Onur ve Eren ikilisi hızlı paslaşırken, en son Yunus Emre topu önünde buldu. Onur, Yunus'tan aldığı topu kaleye yolladı ancak top çerçeveyi tutmadı.

Uzatmada öne geçtik
İlk yarının son dakikalarında Es Es aradığı golü filelere yolladı. 45+1'de sol kanada açılan topu önünde bulan Muhammet, ceza sahası içine ortasını gönderdi. Eren Altıntaş topu son anda kaleye yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıyı Eskişehirspor 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya Es Es büyük şokla başladı. 46'ncı dakikada Şile Yıldız'ın kullandığı serbest vuruşu savunma bir türlü uzaklaştıramadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Ali Aydın sağ çaprazdan şutunu kaleye yolladı ve skor 1-1 oldu.

Saç baş yoldurttular
65'de Alihan'a Efehan izin vermedi. 73'te ise Onur Arı'nın ceza sahası içinde pasını önünde bulan Tolga Yakut boş pozisyonda topu dışarıya yolladı. 77'de Cihangir çerçeveyi bulamadı. 88'de Tolga Yakut takımını 10 kişi bıraktı. 90+5'te Bedirhan'ın pasında Onur topla buluştu. Yere düşen Onur penaltı bekledi, ancak oyun sürdü. Topu yine önünde bulan Onur 6 pasın içinden meşin yuvarlığı rakibine nişanladı ve maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Şimşekler kritik maçta galibiyet alamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Adeta deliye döndü

1-1'lik skorla biten Şile Yıldızspor maçının ilk yarısında Eskişehirspor Teknik Direktörü Emre Özbayer, verilmeyen fauller sonrası adeta deliye döndü. Dakikalar 44'ü gösterirken Eren Altıntaş'a yapılan net faulü vermeyen hakem kararı ile herkesi çileden çıkarttı. Özbayer, verilmeyen karar sonrası 4'üncü hakeme tepki gösterdi. Maçın orta hakemi daha sonra Özbayer'e sarı kart çıkardı.

Birlikte izlediler

Eskişehirspor'un Şile Yıldız ile oynadığı karşılaşmayı Siyah Kırmızılı yönetim büyük bir heyecan içinde izledi. Mücadeleyi aynı zaman Eskişehirspor'un eski başkanı Sinan Özeçoğlu, Başkan Erkan Koca ile yan yana seyretti. Eskişehirspor'un eski Teknik Direktörlerinden Fuat Çapa da maçı izledi.HM