Sınava giren kişilerin sınav kitapçığının fotoğrafını çektiğini ve ortaya şaibeli bir durumun çıktığını söyleyen İlknur Gül, ziraat mühendislerinin bu sınava girmemesi gerektiğini belirtti.

SINAVA TUTMAK TABİ DEĞİL
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Eskişehir Şubesi'nde Zirai İlaç Bayilik Sınavı'na İlişkin basın açıklaması yapıldı. Ziraat mühendislerinin böyle bir sınava tabi tutulmasının doğru olmadığını söyleyen ZMO Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar, 'Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkında yönetmelik gereği, sınava ziraat mühendisleri, eczacılar, kimya mühendisleri, kimyagerler, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenleri buna AÖF Mezunları da buna dahildir, orman mühendisleri ve orman endüstri mühendisleri girebiliyor. Bu sınav sonucu belge alıp zirai ilaç bayisi açan kurumları ziraat mühendisleri denetliyor. Bizim bu yönetmelik çıktığından beri söylediğimiz, ziraat mühendislerinin işi olan zirai ilaç bayiliği olayına diğer meslek gruplarını da sınava tabii tutularak denetimlerinin ziraat mühendisleri tarafından yapılması sizlerce ne kadar doğru? Bu değerlendirmeyi ben sayın tarım bakanımıza soruyorum' diye konuştu.

'ZİRAAT MÜHENDİSLERİ BU SINAVA GİRMEMELİ'
17 Aralık 2022 tarihinde farklı illerde yapılan bitki koruma ürünleri bayilik ve toptancılık sınavına giren şahısların sınav esnasında kitapçığın fotoğrafını çekerek paylaştığını ve ortaya şaibeli bir durumun çıktığını belirten ziraat mühendisi İlknur Gül, 'Şaibeli sorunların olmasından meslektaşlarımız adına rahatsızlığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle ziraat fakültesinden gerekli eğitimleri alarak mezun olan mühendislerin bu sınava tabi tutulması gerektiği görmüyoruz. Çünkü diploma almaya hak kazanmış meslektaşlarımız bu konuların uzmanı olmuşlardır ve ruhsatı eskiden olduğu gibi sınavsız alması konusunda hemfikiriz. Bu konular ile ilgili inceleme yapmak üzere Cumhurbaşkanımızı ve Tarım ve Orman Bakanımızdan acil olarak mağduriyetlerimizin giderilmesini, durumla ilgili olayların aydınlatılması ve gerekiyorsa sınavını iptal edilmesini talep ediyoruz' şeklinde konuştu.