Pir Sultan Abdal'ı anma etkinlikleri kapsamında 1993 yılında Sivas'a giden 33 aydının katledilmesinin 29'uncu yılında Eskişehir'de yürüyüş düzenlendi. Adalar Porsuk Mevkii'nden başlayıp Ulus Anıtı'na kadar devam eden yürüyüşe CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel ve birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan kitle sık sık 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek' sloganı attı.

SAZIMIZ, SÖZÜMÜZ YANDI
Yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Can Deniz Göktaş, 'Madımak Oteli bizler için tam 29 yıldır ilk günkü gibi yüreğimizde yanıyor. Madımak'ta sazımız, sözümüz, özümüz, deyişimiz, semahımız, romanımız, sanatımız ve kültürel, inançsal değerlerimiz katledilmiştir. Kısacası insanlık yok edilmeye çalışılmıştır. Güzel ülkemizde karanlıkların aydınlığa dönüşerek sevgi ve hoşgörü ile bilim ve aklın önderliğinde birlik ve beraberliğin sağlanması ancak Atatürk ilkeleri ve Hacı Bektaşi Veli düşüncesinin tüm ülkede benimsenmesi ile olur' diye konuştu.

BİZ HEPİMİZ BİR BÜTÜNÜZ
'2 temmuzda Sivas'ta yanan insanlıktır. 2 temmuzda Sivas'ta yanan Türkiye'nin demokrasisidir, hukuktur, adalettir. Bunu bugün de aynı nefretle kınıyoruz' diyen Kazım Kurt, 'Türkiye'de halklar birbiri ile kardeş ve kucaklaşmış bir biçimde demokratik laik bir ortamda yaşamaktadır, yaşamaya devam edecektir. Buna hiç kimsenin engel olma şansı yoktur. Biz doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle Türkiye halkı olarak, Türk milleti olarak bir bütünüz. Bu mozaiğiyi parçalamaya çalışanların zaferi elde etme şansı yoktur. 20 yıldır çektiğimiz sıkıntıya rağmen biz bu işten bu sonuçtan başarıyla çıkacağız. Buna inanıyorum. Sivas'ın katillerini bir kez daha nefretle kınıyorum. Şairin dediği gibi, 'Onlar ölmediler. Onlar güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya. Akın var akın güneşe akın. Güneşin zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın'' ifadelerini kullandı.