AKŞENER'E İLGİ YOĞUNDU
Daha sonra Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü karşısında yer alan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı'nda bulunan esnafların dükkanlarını gezen Akşener, sıkıntıları dinledi ve notlar aldı. Eskişehirlilerin çok yoğun ilgi gösterdiği Akşener, amacının partisini övmek, oy istemek olmadığını, sadece esnafın dertlerini dinleyip, onların sesi olmaya çalıştığını ifade etti.

'BURADA ÖZNE SİZSİNİZ'
Girdiği dükkanlarda esnafla yakından ilgilenen Akşener, 'Esnafların durumu bir masaya yatırılsın. Kredi borcumuz var. Biz şu an bir şey kazanmıyoruz' diyen esnafa, 'İlçe ilçe esnaf geziyorum. Gördüğüm şey şu: Burada ben kendi partimi övmüyorum. Burada özne sizsiniz. Sizden öğrendiğim, sizin taleplerinizi kamuoyunun dikkatini çekiyorum. Senin sesini olacağım ben' diye cevap verdi.

BİZİM İÇİN SEÇMEN VELİNİMET
Ziyaret esnasında ES TV mikrofonlarına konuşan Akşener, 'Esnaf gezdik. Sivrihisar'da, Alpu'da şimdi de merkezdeyiz. Ortak dertler var. Türk siyaseti uzunca bir süredir değerler üzerinden kavga ederek buradaki problemleri örttü. Bir sürü insanın derdi var. Siyaset denilen şey, bu dertlere çözüm bulma sanatıdır. Burada ne konuştuk? Kafeler kapalı 1000 lira yardım yapılmış gerisi boş. Gezdiğimiz bütün esnafın kredi borcu vardı. Durumum iyi diyen dahi kredi borcum var dedi. Raflardaki ürünler azaldı. Raflar boş. Ben muhalefet partisinin genel başkanıyım. Benim görevim sizin dertlerinizi almak, bunu kamuoyuna mal etmek bizi bugün itibariyle yönetenlerin dikkatini çekmek. Ve esnaf için müşteri velinimettir. Bizim için de seçmen velinimet olmak mecburiyetinde. Unutuldu' şeklinde konuştu.

BÜYÜKERŞEN ROL MODELİM
Yılmaz Büyükerşen'i her zaman rol model aldığına dikkat çeken Akşener, 'Çok iyi geçti. Ben Sayın Büyükerşen, rol model olarak gördüğüm bir insandır akademik dünyada. Siyasi hayatın içinde de tanıştığım, saygı duyduğum bir insandır. Dolayısıyla da seçildikten sonra tebrik etmeye gelememiştim hem tebrik ettim hem de Eskişehir'e dahil dün yaptıklarının üzerine bugün hangi hizmetleri planlamış olduğunu öğrendik. Çok memnun oldum ben' ifadelerini kullandı.