DUBALAR KAOS YARATTI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen'in il dışında olmasından kaynaklı Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı. Gündem maddeleri görüşülmeden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. Yılı nedeniyle saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra belediyenin 10 Kasım'a özel hazırladığı video izlendi. AK Partili bir meclis üyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Hamam Müzesi'nin işleyişi hakkında bilgi istedi. Daha sora Yunus Emre Caddesinde başlayan dubalı çalışmalar hakkında konuşarak, dubalı çalışmaların çözüm üretmediğini ve trafiği kaos haline çevirdiğini ifade etti.

DOĞRUDAN BELEDİYEYE BAĞLI
Hamam Müzesi'nin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'ne bağlı Müzeler Müdürlüğü tarafından işletildiğini söyleyen Aydın Ünlüce, müzenin doğrudan belediyeye bağlı olduğunu belirtti. Ünlüce, 'Kentin sıcak sularının, hamamlarının bir Afyon gibi, Kütahya gibi kente kazandırılamaması konusuna ben de size katılıyorum' diye konuştu.

YUNUS EMRE CADDESİNE PARK YASAĞI
Ünlüce, 'Odunpazarı bölgesinde Atatürk Lisesi'nin oradaki göbeğin daraltılması, küçültülmesi yönünde kapsamlı bir çalışma içinde arkadaşlar. Trafiğin daha rahat akması anlamında dört gidiş, dört geliş, üç gidiş, üç geliş şeklinde belki Yunus Emre Caddesindeki park yasağıyla beraber bir bütün olarak düşünmüşler. O kadar bilgi vereyim. Diğerleri ile ilgili arkadaşlarımız çalışmaları hazırlayıp size sunarlar' diye konuştu.

GÜNYÜZÜ VE HAN'A DOĞAL GAZ
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 2023 yılında Günyüzü ve Han'ın doğal gaza kavuşması için çalışmaların sürdüğünü söylemişti. Mecliste onaylanan madde ile Günyüzü ve Han'da doğal gaz çalışması yapılması için ESGAZ'a yetki verildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, ilçesine gelecek olan doğal gaz için çalışma yürüten ve emek veren herkese teşekkür etti. HM