SOSYAL MARKET AÇILDI
Eskişehir Doğan Aslan Bey KYK Yurdu'nda konaklayan depremzedeler için yurt kampüsü içinde 'Sosyal Market' açıldı. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan markette, depremzedelerin ihtiyacı olabilecek her türlü malzeme ücretsiz olarak dağıtılıyor. Normal bir markette alışveriş yaparcasına sosyal markette istediğini alabilen depremzedeler, karşılaştıkları imkanların getirdiği memnuniyetle yaralarını sarmaya çalışıyor.

TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR
Depremzedelerin kendilerini evinde hissetmesi için her türlü imkanı sağlamak için onlarca gönüllünün seferber olduğunu belirten Eskişehir Tepebaşı Gençlik Merkezi gönüllüsü Sedat Kolu, 'Burada depremzedelerin temel ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Yardımlar hem merkezlerimizden hem de valiliğimizden gönüllü olarak depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlarımız geliyor. Gelen ürünleri kontrol edip burada yerlerine göre dizip sırlamaya çalışıyoruz. Havlu, sabun, şampuan, çocuklar için oyuncaklar, gıda malzemeleri ve temel ihtiyaçları elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Onlara evindeymiş gibi hissettirmeye çalışıyoruz. Sayı değişiyor ama genel olarak 25-30 kişi gönüllü olarak çalışıyoruz' dedi.

ESKİŞEHİR HALKI ÇOK KİBAR

Malatya'dan gelerek Eskişehir Doğan Aslan Bey KYK Yurdu'nda konaklayan depremzede Haci Fendoğlu, 'Biz şu anda sağlıklı düşünemiyoruz çok farklı duygular içerisindeyiz. Sağ olsunlar bizlere yardımcı oluyorlar. Daha önce yaşanmamış bir durum. Gerçekten fazlasıyla ihtiyaçlar giderilmeye çalışılıyor. Bu noktada inanın çok seviniyoruz. Eskişehir halkı kibar, nezaket sahibi insanlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar. İnanın biz çok şaşırdık ve bu durumdan mutluyuz. Allah kimseye göstermesin çok fazla sıkıntı var bizim oralarda' dedi.

ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

Malatya'da yaşadığı korku dolu anların ardından Eskişehir'e gelen Birsen Kahraman ise her türlü imkanın kendilerine sağlandığını belirterek, 'Allah herkesten razı olsun burada her şey dört dörtlük. Rabbim devletimize ve milletimize böyle afetler yaşatmasın. Yemeğimiz, yatağımız kısaca tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Buradaki arkadaşlarda bizlerle çok iyi ilgileniyorlar. Allah razı olsun. Allah hayır sahiplerinden de bin kere razı olsun bu mübarek günde duacıyız' dedi.

BİR EKSİĞİMİZ YOK

Depremin en çok hissedildiği illerden birisi olan Hatay'dan gelen Fatma Demirtaş, çocukları ile birlikte kaldığı yurtta açılan sosyal marketten temel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşıladığını belirtirken, 'Ben çocuklarımla birlikte bu yurda geldim, aynı yurtta kalıyoruz. Allah devletimden razı olsun. Her ihtiyacımızı alıyoruz. Şu anda hiçbir eksiğimiz yok, temel ihtiyaçlarımızı buradaki sosyal marketten gideriyoruz. Yemeğimizi de 3 öğün veriyorlar' diye konuştu.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Malatya'dan ailesiyle birlikte gelerek Eskişehir Doğan Aslan Bey KYK Yurdu'na yerleşen ve kendisi gibi depremzede çocuklarla arkadaşlık kurduğunu belirten 10 yaşındaki Ömer Fendoğlu, şu ifadeleri kullandı: 'Buradaki sosyal marketten oyuncak aldım. Günlerimiz gayet eğlenceli geçiyor. Oyuncakları bizler için gönderen insanlara da teşekkür ediyorum. Gün içinde arkadaşlarımızla dışarıda top oynuyoruz. Birkaç tane kendime arkadaş edindim.'İHA