Bizler milletvekillerimizi yerel politikacılar olarak değerlendiriyoruz. Yanlış yapıyoruz.
Unutulmasın ki vekillerimiz Eskişehir'in değil, tüm Türk Milleti'nin temsilcileri. Yerel politikada önemli bir aktör olan Jale Nur Süllü de, vekil olduktan sonra giderek Eskişehir sınırlarının dışına çıkıp, adından söz ettiriyor.
Son olarak CHP Milletvekili Süllü, Konya Ereğli'deki parti örgütünü ziyaret etti ve bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Konya CHP için zor bir seçim bölgesi. Türk tarımının başkenti olan Konya'da oy almak için çiftçilerimizi ikna etmeniz gerekiyor. Yani Orta Anadolu'da 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız' sloganı sökmüyor. Mutaassıp bir kent olan Konya'da 'Laiklik elden gidiyor' sözleri de pek karşılık bulmuyor. AK Parti'nin oy deposu olan Orta Anadolu'da oy almak için tarım ve hayvancılık politikalarını geliştirmeniz, mevcut önerilerinizi de halka iyi anlatmanız gerekiyor.
CHP yıllarca tembellik etti. 'Toprak işleyenin, su kullananın' sloganı unutuldu gitti. 'Biz milliyetçiliği Orta Anadolu'nun haşhaş tarlalarına yazmışız' diyen Ecevit artık yok.
Özetle CHP'nin daha çok çalışması gerekiyor. Bunun için de Jale Nur Süllü gibi çalışkan vekillere ihtiyacı bulunuyor...


20 milyon var mı ağbi?
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'ın yerinde olmak istemezdim. Kulüp, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Aksi gibi Türkiye genelinde de bir kriz var ve her geçen gün Türk Lirası değer kaybediyor.
Geçmişte - özellikle de - yabancı futbolcularla yapılan döviz üzerinden antlaşmalar, şimdi canımızı yakıyor. Gelirlerimiz Türk Lirası, ancak borçlarımız dolar üzerinden olunca, durduk yerde zarara uğruyoruz. Transfer tahtasını açamadık. Balıkesir maçına yaptığımız transferlerle çıkabilmek için Halil Ünal'ın önünde bulunan 21 dosyayı kapatması gerekiyor.
'Halil Başkan büyüktür, yapar bir şeyler' diye düşünebilirsiniz. Gerçekten de Ünal'ın bu tip konularda 'iş bitirici' olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak adam büyücü değil. Toplam 20 milyon liralık bir ödeme yapması gerekiyor ki, kulüpte böyle bir para yok.
Şimdi ya bir mucize gerçekleşecek ve 20 milyonluk alacağı bulunan eski futbolcularımız kulübe muvafakat verecek, ya da Balıkesir karşısına da U - 21 takımıyla çıkacağız. İçimizden birisi çıkıp 20 milyon lirayı kulübe bağışlarsa durum değişir tabii. Biz bu üç ihtimal içinden en akla yakınının U - 21 takımıyla sahaya çıkmak olduğunu düşünüyoruz.
Zor bir maç olacak, gençlere sahip çıkalım...


Tabancada kurşun kalmadı
AK Parti iktidarının yaptığı en iyi icraatlardan biri de Merkez Bankası'nda yarattığı 100 milyar dolarlık muazzam döviz rezerviydi. Geçmişten bahsediyorum, çünkü o rezervleri erittik gitti. Ekonomistler dolarda yaşanan bir krizi durdurmak için yaklaşık 30 milyar dolarlık bir paranın yeterli olacağını belirtiyor. Son bir sene içinde yaşanan 4 krizin 2'sine Merkez müdahale etmişti. Bir krize ise vatandaş, Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak müdahale etmişti. Vatandaşlarımız sıra sıra döviz bürolarına uğrayarak dövizini bozdurmuş, Merkez Bankası'nın işe karışmasına gerek kalmadan kriz atlatılmıştı. Türk Milleti'nin duyarlılığını gözlerimiz yaşararak takip etmiştik.
Şimdi son bir yıl içindeki 4'üncü krizle karşı karşıyayız. Merkez yine müdahale etti ve piyasaları bir nebze olsa rahatlattı. Yalnız bunun bedeli de ağır oldu. Şimdi Merkez Bankasının döviz rezervleri, yeni bir krize müdahale etmeye yetmeyecek kadar düştü.
Yani işin özeti bu krizi de atlattık. Fakat bundan sonraki krizde ne yaparız Allah bilir. Anlayacağınız tabancamızda mermi kalmadı...


Günün Sözü
Toprak işleyenin, su kullananın. Bülent Ecevit