Renkli görüntülerin yaşandığı, 30 ülke, 150 şehirde gerçekleşen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği nedeniyle kadınlar hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyerek etkinliğe katıldılar. Hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyen kadınların etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

PEDAL ÇEVİRDİLER
Türkiye'de başlayan ve daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların düzenlediği 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliğinde, kadınlar hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyerek pedal çevirdiler. Eskişehir'de, bisikletin yaşamın bir parçası olması ve kadınların görünür olması amacıyla dünya genelinde düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliğinde kadınlar kendilerini ve bisikletlerini süsleyerek pedal çevirdi. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' bu yıl yaklaşık 150 şehir, 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapıldı. Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda başlayan tur Kanlıkavak Parkı'nda son buldu. Etkinliğe 200'e yakın kadın hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyerek katıldı. 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliğine katılanlar renkli görüntülerin yaşanmasına sahne olurken, vatandaşlarında yoğun ilgisini çekti.

BİSİKLET HAYATIN BİR PARÇASI
Etkinliğe, bazı kadınlar çocuklarını da süsleyerek katılırken çok az sayıda da erkek bisiklet kullanıcısı katıldı. Yaklaşık 3 kilometre pedal çeviren kadınlar, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Etkinlik ve bisiklet kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Füsun Ertunç, etkinliğin 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında bisikletin hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. HM