Daha tecrübeli bir takım
Siyah Kırmızılı Teknik Adam Cüneyt Biçer, sabah saatlerinde yapılan antrenman öncesi açıklamalarda bulundu. Biçer, 'Yaklaşık bir haftadır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geldiğimiz günden bu yana oyuncularımızla saha içerisinde onlardan talep ettiklerimizi oyuna yansıtma konusunda pozitif yönde ilerliyoruz. Çalışmalardan memnunuz. Takım bu sezon haddini bilerek oynayacak. Daha tecrübeli bir takım sahada olacak' ifadelerine yer verdi.

Sayımızı azaltmak durumunda kaldık
Kamp kadrosunun azalmasıyla ilgili de konuşan Biçer; 'Çok yakın sayılabilecek bir lig başlangıcı var, oraya sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmek için sayımızı azaltmak durumunda kaldık. Geçtiğimiz sene A takıma çıkan oyunculardan bazıları, hedef ortadan kalktıktan sonra oyuncuların gelişimi adına getirilmiş olabilirler. Ancak bazı oyuncularımızın, bizim bu seneki hedefimizde bize katkıları olabileceğini düşünmediğimiz ve onların gelişimi için kendi yaş gruplarıyla ilerlemelerine karar verdik. Altyapıda her zaman A takıma aday olarak yaşı tutan arkadaşlar devam edecekler' ifadelerini kullandı.

Onur Arı takımda kalacak
Teknik Patron Biçer, Onur Arı'nın transfer gündeminde olmasıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı; 'Onur Arı'nın şu an gitmesi söz konusu değil. Bugün bu kulüpten bir oyuncu gidecekse, transfer sadece oyuncunun menfaatleri konusunda değil, en azından belirli bir noktada kulübün transfer tahtasını açması hususunda destek verici bir yönde olmalı. Oyuncunun kariyeri kadar kulübün kariyerini de düşünmemiz gerekiyor.'

Es Es'e yakışır oyun
Kamp süreciyle ilgili de konuşan biçer, 'Pazar gününden sonra bir iznimiz olacak. Daha sonra yine tesislerimizde bir araya geleceğiz. 3. Etap için yönetim kurulumuzdan onların da destek verdiği bir talebimiz oldu. Şartlar uygun olursa o dönemde bir yere gideceğiz. Bu sene Eskişehirspor'un ismine yakışır bir oyun sahaya yansıtmamız gerekiyor. Genç ve enerjisi yüksek bir ekibimiz var ama tecrübelerini artırmamız gerekiyor. Bu ligde, oynamamız gereken format içerisinde, oyuncu grubunun ihtiyaçları doğrultusunda bir çalışma gerçekleştirme hedefindeyiz. Oyuncularımız da buna uyum gösteriyorlar. Becerili bir oyuncu grubu var, sadece organizasyona ihtiyaçları var. İnşallah o organizasyonu sağlayıp uygularsak hem oyuncu kalitesiyle, hem oyuncu karakteriyle, hem de oyuncu potansiyeliyle ortaya daha farklı şeyler çıkabileceğini düşünüyorum' dedi.