EN KÖTÜ İKİ SEZON

Eskişehirspor ve camiası, ülke olarak pandemi ile mücadele ettiğimiz son iki sezonda tarihinin en kötü dönemine imza attı.

İKİ KEZ KÜME DÜŞTÜK

2019-2020 sezonunda 15 puanı silinen ve 12 puanla ligi son sırada tamamlayarak küme düşen Eskişehirspor, bir önceki sezon 34 gol atarken kalesinde ise 60 gol görmüştü.

Pandemi nedeniyle liglerden düşmenin iptal edilmesiyle birlikte TFF 1. Lig'de yoluna devam eden Eskişehirspor, bu sezon ise 56 yıllık tarihinin en kötü sezonunu geçirdi.

TARİHİ REZALET

Tüm istatistiklerde dibe vuran Siyah Kırmızılar, 34 maçlık maratonunda 1 galibiyet alabildi. 8 beraberlik ve 25 yenilgiyle 11 puan toplayabilen Eskişehirspor, 3 puan silme cezası aldığı için ligi 8 puanla son sırada tamamlayarak 2. Lig'e düştü.

Bu sezon 23 kez rakip ağları havalandıran Eskişehirspor, 34 maçta kalesinde 91 gol görerek ayrı bir tarihi rekora imza atmış oldu.

TEKRAR 2. LİG'DEYİZ

15 yıl aradan sonra 2006 yılında kurtulduğu 2. Lig'e geri dönen Eskişehirspor'da, gözler ise yönetim kuruluna çevrilmiş durumda.

İki sezonda iki kez takımı küme düşüren, maddi anlamda çıkmaza giren yönetimin, göreve devam etme ısrarı ise camiayı endişelendiriyor.

GENEL KURUL KARARI ALINACAK MI?

Kampanyalar sayesinde kulübü ayakta tutmaya çalışan ve son yapılan fidan kampanyasında da umduğunu bulamayan yönetimin, haziran ayında yapılması gereken mali genel kurulu, seçimli genel kurul yapıp yapmayacağı merak ediliyor.