ESGROUP'TAN ZİYARET
ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş, ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin, Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Köver, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Uçar Kale, Eskişehir Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan'ı makamında ziyaret etti.

KORUMAYA İHTİYACIM YOK
Göreve geldiği ilk gün verilen koruma memurunu istemediğini ifade eden Rektör Özcan, 'Ben bir hocayım. Bugüne kadar öğrencilerimle birlikte iç içe yaşadım ve bundan sonrada aynı şekilde devam edecek. Göreve gelir gelmez koruma memuru arkadaşımızı gönderdim ve öğrencilerin arasında rahatlıkla dolaşabiliyorum' dedi.

YEMEKHANE SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
En iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Rektör Adnan Özcan, üniversitenin en büyük sorununun yemekhane olduğunu söyledi. Kampüs içerisine yemekhane yapmak istediklerini fakat maliyetinin 15 milyon lira olduğunu söyleyen Rektör Özcan, kısıtlı imkanlara rağmen bunu en kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti.

ESTÜ ÖĞRENCİLERİNE İŞ KAPILARI AÇIK
ESTÜ olarak fakültelerde verilen eğitimlerin İngilizceye ağırlık verdiğini belirten ve İngilizcenin öğrenciler mezun olduğunda büyük katkılar sunduğunu söyleyen Özcan, 'ESTÜ'den mezun olan özellikle mühendislik öğrencilerimiz işsiz kalmıyorlar. Mühendislik fakültesinin puanları tıp fakülteleri ile neredeyse aynı puanda. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında öğrencilerimiz istihdam edilebiliyor' dedi.

URAYSİM KATKI SAĞLAYACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından URAYSİM projesinin tarım alanına yapılması yönelik açılan davayla ilgili konuşan Rektör Özcan, yeni bir yol haritasının çizileceğini söyledi. Özcan, 'Biz ilgili arkadaşlarla yeniden bir araya gelip URAYSİM projesi için görüşeceğiz. URAYSİM projesi bu kente katkı sağlayacak. Verimli tarım arazilerinin zarar görmesini kimse istemez. Projenin hayata geçmesi ve uygun bir yere yapılması için gerekli çalışmalarımız sürecek' diye konuştu.

UÇUŞLARDA SORUN YOK
Rektör Adnan Özcan Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanında şu anda uçuşlarla ilgili bir problem olmadığını belirterek, haftada 2 olan uçuş sayısının 4'e çıkarıldığını söyledi. Yurtiçi uçuşlarıyla ilgili herhangi bir gelişme olmadığını fakat Erzurum ve Antalya'ya uçuş olmasını istediklerini söyledi.

TRAMVAY İSTİYORUZ
ESTÜ'de okuyan öğrencilerin ulaşımla ilgili ciddi sorunlar yaşadıklarını ve kampüse tramvayla ulaşımın sağlanmasını istediklerini belirten Rektör Özcan, 'Raylı sistemleri çok önemsiyorum. Kampüsümüze tramvayın gelmesiyle birlikte öğrencilerimiz rahat edecek. Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı planlarına aldığını duyduk. Umarım en kısa zamanda tramvay hattı bu tarafa doğru uzatılır' dedi.

İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ
Pazartesi günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla açılan Eskişehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin (ETİM) kente büyük katkılar sunacağını söyleyen Özcan, 'Üniversite sanayi iş birliğine her zaman önem veriyoruz. Bu alanda birçok değerli hocamızın projeleri var. Bu iş birlikleri kentin dinamikleri sürmeye devam edecek' dedi. Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin teknik bir üniversite olması nedeniyle araştırmalara ve bilimsel çalışmalara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi. HM