1000'E YAKIN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde EsTekFest Teknolojinin Yıldızları Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TUBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Şeyh Edebali Üniversitesi Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan ve festivale 1000'e yakın ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyleyen Döğeroğlu, 'Etkinliğin baş aktörleri katılımcılarımızın yüzde 62'sini oluşturan çok sevgili öğrencilerimiz olacak. Onları yönlendiren değerli hocaları, araştırmacılarımız ve değerli sektör temsilcilerimiz de bugün bizlerle birlikteler. Ürünlerini sergileyen aktif katılımcılarımızın yanı sıra muhtemelen 1000'e yakın ziyaretçimiz olacak diye tahmin ediyoruz' diye konuştu.

ESTEK FEST YENİ BİR BAŞLANGIÇ
4 üniversite rektörünün ortak çalışmalar yapmasının çok kıymetli olduğunu belirten Hasan Mandal, 'Eskişehir'de olmaktan, üniversitemde olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. EsTekFest yeni başlangıç. TeknoFest öncesi ve sonrası diye baktığımız zaman 2018 yılında başlayan süreç, Türkiye'dekiözellikle pandemi sorunlarıyla birlikte ki yaygın etkisi mükemmel bir şekilde aktarıyor. Bizler şahit oluyoruz. Bugün buradayız. Geçen hafta Sakarya Üniversitesi'ndeydik, Cuma günü Manisa'daydık' şeklinde konuştu.

DÖRT BİR YANDA TEKNOLOJİ HAMLESİ
Türkiye'nin dört bir yanında teknoloji hamlesinin olduğuna dikkat çeken Mehmet Fatih Kacır, 'Böyle güzel bir bahar sabahında Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birinde, Eskişehir'de sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gerçekten Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir dalga oluştuğunu görüyorum. Bütün şehirlerimizde özellikle gençlerimiz Milli Teknoloji Hamlesi'ne ortak olmuş, araştırmanın, geliştirmenin,inovasyonun proje üretmenin sorunlara çözüm üretmenin tadına varmış durumdalar ve Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna bundan sonra da gençlerimizin öncülük edeceğini güçlü işaretlerini gösteriyorlar. Bizler de imkan oldukça fırsat buldukça gençlerlebirlikte olmaya, onların projelerini bizzat yerinde incelemeye, yapabileceğimiz ne varsa onlar için yapmaya gayret ediyoruz' ifadelerini kullandı. HM