Oyların 47'sini alan Kurtuluş Uzun Tepebaşı Ziraat Odasının başkanı oldu. Süleyman Buluşan ise 43 oy aldı.

ÇİFTÇİLERLE DAHA GÜZEL ÇALIŞACAĞIZ
Tepebaşı Ziraat Odası'nın 3. Olağan Genel Kurulu Yunus Emre Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi düğün salonlunda gerçekleşti. Seçimlerde mevcut Başkan Süleyman Buluşan ve Kurtuluş Uzun yarıştı. Genel kurulda her iki isim de yapılan faaliyetlerden bahsetti. Başkan adayı Kurtuluş Uzun başkan olduğu takdirde çiftçilerle daha güzel çalışmak istediklerini kaydederek, 'Seçimimiz Tepebaşı Ziraat Odamıza hayırlı olsun. İnşallah borsalarımızda sıkıntılarımız var. İnşallah bunları çözmek istiyoruz. Çiftçilerimizle daha güzel çalışmak istiyoruz. Gübre, mazot olsun bu sıkıntıları çözmek istiyoruz. Ayda bir delegelerimizle bir toplantı yapmak istiyoruz. Başkan seçilirsek hayırlısıyla bunları gerçekleştirmeye çalışacağız' dedi.

ÜRETİCİMİZE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Mevcut Başkan Süleyman Buluşan ise üreticinin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Buluşan, 'Her ne kadar devletin büyük destekleri de olsa burada yeterlilik olmayan şu var. Üreticiyi verilen destek bir şekilde gidiyor. Bunlar bir takım firmalar ve bayiler tarafından parsellenmektedir. Bu inşallah bir şekilde çözülecek. Çünkü artık bir şekilde üretime devam etmemiz gerekiyor. Pandemiden dolayı gelen ekonomik dalgalanmayla çiftçimiz çok etkileniyor. İnşallah hayırlısıyla bunu bitiririz' ifadelerini kullandı.
Öte yandan Tepebaşı Ziraat Odası Genel Kurulunda Başkan seçilen Kurtuluş Uzun'un yönetimi şu isimlerden oluştu: 'Sinan Sivrikaya, Kazım Ekersoy, Doğan Kılınç, Cemal Akça, Ali Aksoy.' HM