Eskişehir'de bir takım ziyaretler gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İl Binası'nda gençlerle bir araya geldi. Gençlere hitap eden Bakan Kasapoğlu, Eskişehir'e spor alanında yapılan yatırımların devam edeceğinin müjdesini verdikten sonra Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek şehirden ayrıldı. Bakan'ın Eskişehirspor tesislerini ziyaret etmemesi ve yöneticiler ile bir araya gelmemesi ise tepkilere neden oldu.

BAKAN KASAPOĞLU ESKİŞEHİR'DEYDİ
Eskişehirspor yönetimi ve birçok taraftar, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'e ani bir ziyaret gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na tepki gösterdi.
Ziyaretinde AK Parti İl Binası'nda gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ettikten sonra düzenlenen iftar programına katılarak şehirden ayrıldı.
SPORUN MARKA ŞEHRİ
Bakan Kasapoğlu, AK parti İl binasında yaptığı konuşmada, Eskişehir'e spor tesisleri konusunda yatırımların devam edeceğini belirterek, 'Bugün hem gençliğin hem de sporun marka şehri Eskişehir'deyiz.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Eskişehir'imiz hem gençlik yatırımları açısından hem spor potansiyeli hem de spor kültürü açısından önemli bir markadır. Biz bu markayı nasıl daha farklı noktalara taşırız, nasıl daha da büyütürüz, sporun erişebilirliğini nasıl arttırabiliriz gayretleri içerisindeyiz. Bu çerçevede pek çok tesisle pek çok altyapıyı başta Eskişehir Stadyumu olmak üzere inşa ettik. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu yatırımlarımız, bu çalışmalarımız en yüksek gücüyle en hızlı biçimde devam edecek' dedi.

TEPKİLERE NEDEN OLDU
Diğer taraftan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın hazır bulunduğu ziyarette, Bakan Kasapoğlu'nun Eskişehirspor yönetimi ile görüşmemesi ise tepkilere neden oldu.

ŞİMŞEK; BÖYLE YAZMAYI ÇOK İSTERDİK
Bakan Kasapoğlu'nun Eskişehir'i ziyareti ve Eskişehirspor ile görüşmemesi üzerine yorum yapan Başkan Mehmet Şimşek 'Şehrimize bir dizi ziyaretler için gelen Spor bakanımızla bizleri görüştürerek Eskişehirspor'umuzun sıkıntılarını dile getirmemizi sağlayan şehrinizin atanmış ve seçilmişlerine teşekkür ederiz' dedikten sonra yaşanan gerçeği ise şu şekilde dile getirdi 'Böyle yazmayı çok isterdim ama maalesef böyle bir şey olmadı' dedi.

AĞIRLAMAK İSTERDİK
Eskişehirspor Kulübü Başkan Vekili Erkan Koca, 'Sayın Bakanım Eskişehir'imize hoşgeldiniz. Bizler Eskişehirspor yönetim kurulu olarak sizleri Anadolu Yıldızı unvanı almış şehrimizin en büyük markası olan Eskişehirspor'umuzun tesislerinde ağırlamak isterdik' açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN; ESKİŞEHİRSPOR'U GÖRMEYENLERDEN OLMAYIN
Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan, 'Sayın bakanım, bu ziyaretinizde çok şey kaybetmişsiniz. Zira Eskişehir'in en meşhuru Eskişehirspor'u size göstermemişler. Siz gelin bir de Eskişehirspor'u görün. Bu şehirde yaşayıp da Eskişehirspor'u görmeyenlerden olmayın...

ESKİŞEHİRSPOR'U YOK SAYAN
Eskişehir ülkemizin en önemli futbol kentidir. Bu şehrin en büyük markası ve değeri olan Eskişehirspor'u yok sayan ve sizinle görüştürmeyen milletvekilleriniz bu şehirde Ak Parti'yi sabote ediyorlar.

SONUÇ SANDIĞA YANSIYACAK
Eskişehir milletvekillerinizin Eskişehirspor'a düşmanca tutumu sayesinde biz Eskişehirspor sevdalıları da artık ''Bizim sevdamız Eskişehirspor'u yok sayanları biz de yok sayacağız'' noktasına geldik. ''Hoca'ların Eskişehirspor düşmanlığının sonucu sandığa yansıyacaktır' yorumunu yaptı.

DİRİ; SPOR DEĞİL GENÇLİK BAKANI
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, 'Gençlik ve Spor Bakanımız maalesef makamının sadece gençlik kısmını doldurmuş. Eskişehir'in en büyük markası olan Anadolu Yıldızı payesi almış tek kulüp olan Eskişehirspor'u ziyareti kendisine zul görmüş. Spor değil sadece Gençlik bakanı olarak şehrimize gelmiş.'

BAŞKANIMIZ ANLATIRDI
Eskişehirspor yöneticilerinden Selim Demircioğlu ise, 'Sayın Bakanım yüzlerce çocuğumuzun spor yaptığı Eskişehirspor'umuzun alt yapı binası valilik tarafından yapılacak diye geçen yıl yıkılmış. Geçerken uğrasaydınız yada kabul etseydiniz Başkanımız Mehmet Şimşek sizlere gösterir anlatırdı' diyerek tepkisini dile getirdi.